• L'oferta valora el 100% de la filial a Mèxic en 2.600 milions d'euros (46.700 milions de pesos)
  • El període d'acceptació s'inicia el 15 de juny i acaba el pròxim 19 de juliol de 2017
ep presidenteohlsu consejero delegado
OHL//PABLO MORENO

Magenta Infraestructura, societat participada al 100% per OHL Concessions, en aliança amb el fons IFM, llança una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) per fer-se amb la totalitat de les accions d'OHL Mèxic que no són a dia d'avui propietat del Grup OHL i que ascendeixen al 41,99% del seu capital, segons ha informat l’empresa en un comunicat enviat a la CNMV aquest dimecres, després de l'aprovació per part de la Comissió Nacional Bancària i de Valors (CNBV) de Mèxic.

  • 0,34€
  • -1,17%

OHL Concessions, a través de Magenta Infraestructura, juntament amb IFM Global Infrastructure Fund han anunciat l'OPA per un preu de 27 pesos mexicans per acció, que valora OHL Mèxic en 46.700 milions de pesos (uns 2.600 milions d'euros). L'oferta conté una prima del 14,5% sobre el preu de tancament en borsa de dimecres de les accions de la filial asteca.

El període d'acceptació s'inicia el 15 de juny i acaba el pròxim 19 de juliol de 2017

El Consell d'Administració d'OHL Mèxic, mitjançant una resolució aprovada de forma unànime pels seus consellers independents, ha conclòs que el Preu de l'Oferta és just des d'un punt de vista financer, tenint en compte tant l'opinió emesa per l'expert independent com la opinió del Comitè de Pràctiques Societàries d'OHL Mèxic.

El període d'acceptació s'inicia el 15 de juny i acaba el pròxim 19 de juliol de 2017 i l'OPA està condicionada, entre altres condicions, al fet que acceptin l'oferta d’accions que, sumades al 56,86% de la OHL Mèxic que ja posseeix el Grup OHL (i que seran aportades en Magenta), permetin a Magenta assolir com a mínim el 95% del capital social d'OHL Mèxic.

Segons consta al comunicat enviat a la CNMV, els acords assolits entre IFM i OHL per al llançament conjunt de l'Oferta inclouen que IFM aportarà a Magenta mitjançant una ampliació de capital la totalitat dels fons necessaris per a la liquidació en efectiu de l'OPA.

També contemplen la signatura d'un pacte d'accionistes entre OHL Concessions (que serà l'accionista de control) i IFM GIF per al funcionament de Magenta. D'altra banda, OHL ha aconseguit un préstec per import de 400 milions d'euros de IFM GIF que serà destinat per aquesta al repagament íntegre de l'emissió de bons bescanviables per accions d'OHL Mèxic del mateix import que venç a l'abril de 2018.

No és la primera operació que el fons IFM i OHL protagonitzen junts. A mitjans de 2016, OHL Mèxic ja havia arribat a un acord amb el fons Global Infrastructure Fund (IFM) per a la venda d'un 24,01% de la societat Concessionària Mexicana (Conmex) per 8.644.000 de pesos (uns 400 milions d'euros). Amb aquella operació, el fons, un dels més rellevants del món en gestió d'infraestructures, elevava del 24,99% al 49% la seva participació en la filial Organització de Projectes d'Infraestructura (OPI), que posseïa al seu torn el 100% de Conmex.

Noticias relacionadas

contador