juan miguel villar mir y su hijo y sucesor en ohl
0,33€
  • 0,01€
  • 4,32%

La família Villar Mir hauria rebut cinc ofertes per comprar la seva participació del 35% en OHL, segons informa aquest dijous ElConfidencial. Entre els interessats per fer-se amb aquest percentatge hi hauria tres companyies xineses, una italiana i una francesa.

Segons la citada web, els noms dels interessats no s'han revelat per motius de confidencialitat, però recorda que en el passat les xineses HNA Group i State Construction Engineering Corporation van presentar ofertes vinculants per adquirir OHL. Una altra de les interessades seria Beijing Urban Construction.

ElConfidencial afegeix que el grup Villar Mir ha confirmat la recepció de les ofertes preliminars, però ha precisat que actualment no té en ment la venda de la seva participació en OHL. Per la seva banda, des de la constructora han assenyalat a Bolsamanía que "desconeixen aquest tipus d'ofertes".

Els experts subratllen que la venda del paquet de Villar Mir en OHL obligaria a llançar una OPA pel 100% i recalquen que l'operació no seria fàcil. "L'operació no seria senzilla tenint en compte la delicada situació operativa de la companyia -amb marges EBITDA negatius en la seva divisió de Construcció i en el consolidat-, el ràpid deteriorament de la seva caixa (aproximadament 700 milions d'euros aquest any) i la necessitat d'emprendre fortes mesures de reestructuració", expliquen els analistes de Banc Sabadell. Aquests experts afegeixen que tot això, unit a la falta de visibilitat, suposen els principals llastos per al valor.

"La part atractiva per a una potencial compradora del sector és que podria aprofitar la cartera de projectes d'OHL (d'aproximadament 6.000 milions d'euros) i la caixa neta de 295 milions d'euros al tancament del tercer trimestre, que actualment és el 33% de la seva capitalització", afegeixen els experts del banc.

OHL està pujant aquest dijous un 8% després de la publicació d'aquesta informació. El juny de l'any passat, el Grup Villar Mir va vendre un 12% d'OHL per 98 milions d'euros (amb un descompte proper al 10% respecte als preus de cotització d'OHL llavors), venta que significa retallar la seva participació des del 50,3% fins al 38,3%, però mantenir-se encara com el màxim accionista de la constructora. Amb motiu d'aquesta venda, OHL es desplomava en borsa un 9%.

Grup Villar Mir va emmarcar aquesta venda dins la seva política de reducció del seu endeutament posada en marxa el 2016 i que es va fixar com a objectiu retallar els seus nivells de deute al voltant de 500 milions. A finals de l'any passat, es publicava que el grup descartava vendre més accions d'OHL.

Noticias relacionadas

contador