• La deterioració dels marges i l'augment del deute amb recurs, factors negatius
  • El ràtio deute net sobre el EBITDA ha pujat fins a 3,3 vegades des d'1,3
  • Se segueixen observant dificultats per a la generació de caixa operativa

OHL cau un 7% en borsa després de reduir el seu benefici net un 94% fins a setembre. El grup de construcció i concessions ha guanyat tan sols 3,9 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any i el seu EBITDA s'ha reduït un 17%, fins a 571 milions d'euros.

  • 0,33€
  • 4,32%

El resultat net va estar llastrat per la "forta devaluació" del tipus de canvi de les divises als diferents mercats en els quals opera, segons va assenyalar l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els resultats del grup que presideix Juan Villar-Mir redueixen la seva caiguda a un 57,9% en cas de descomptar l''efecte divisa'.

Des de Renda 4, destaquen la "forta deterioració del marge" de beneficis en la divisió de construcció, "amb previsibles sortides de caixa de 300 milions d'euros en els 2 anys vinents". A més, aquesta signatura assenyala que "les majors inversions, així com una deterioració del capital circulant, afebleixen la generació de caixa, provocant un augment del deute net amb recurs malgrat les desinversions realitzades".

La seva conclusió és que aquests dos factors, la deterioració dels marges i l'augment del deute amb recurs, són "claus" en aquests resultats i les principals raons que expliquen el comportament negatiu de les seves accions. Com a factor positiu, Renda 4 destaca l'"excel·lent comportament" del negoci de concessions, amb una pujada del 10,8% en el EBITDA del negoci de peatges.

El deute net amb recurs de OHL ha augmentat a 973 milions d'euros fins a setembre, molt per sobre dels 379 milions registrats al setembre del 2015. La ràtio deute net sobre el EBITDA ha pujat fins a 3,3 vegades des d'1,3, un augment del 156% en els últims dotze mesos. Renda 4 assenyala que l'evolució operativa de OHL és positiva, menys en el negoci de construcció. No obstant això, "l'augment del deute amb recurs per les dificultats que se segueixen observant per a la generació de caixa operativa" segueix sent un llast molt important per a les seves accions.

contador