ep el presidente de ohl juan villar mir en la junta general de accionistas de la compania
EUROPA PRESS - Archivo

Una altra vegada els valors de petita capitalització tornen a acaparar el protagonisme. En aquesta arrencada de setmana el fan especialment bé Deoleo, però també OHL o Audax. El primer suma un 7% a dalt, mentre que el segon avança un 6,5% i el tercer un 4,5%. Un altre grup important de títols petits, com a Ren de Medici, Cellers De La Rioja, Urbas, Cevasa, Aedas o Abengoa pugen entre un 3% i un 2%.

  • 1,78€
  • -0,11%
  • 0,33€
  • 4,32%

En el costat negatiu també hi ha valors destacats. Sniace perd un 4,2% ara, seguida per Pescanova (-2,8%), Almirall (-2,34%) o Codere (-2%).

L'any ha arrencat com va acabar, amb els valors petits movent-se molt. Diuen analistes consultats per *Bolsamanía que no hi ha diners en el mercat i que molts petits inversors volen moviment i per això opten per aquesta mena de títols, davant l'apatia dels més grans. En tot cas, el que és un fet és que en un extrem i un altre del conjunt de títols del mercat espanyol -els que més baixen i, sobretot, els que més pugen- hi ha 'chicharros'. Així, Deoleo es dispara un 145% en el que va d'any, seguida per Coemac (antiga *Uralita), que avança un 23% i per OHL, que suma prop d'un 21%. Ho fan també molt bé en aquest començament de 2020 Montebalito, Audax, Biosearch, Oryzon, Codere, eDreams, Berkeley o Abengoa.

Aquests valors petits avancen posicions mentre que en l'Ibex, molts dels grans títols estan perdent posicions aquest dilluns. CaixaBank, BBVA, i en general la resta de bancs, cauen al voltant d'un 1%. També perden Telefònica o IAG de forma destacada, juntament amb Repsol i les elèctriques.

Noticias relacionadas

contador