• La constructora recalca també que la transacció és "legal"
  • OHL publicarà els seus resultats el proper 15 de maig i el seu Pla de Negoci, el 16 de maig
ep juntaaccionistasohl 20180109143502
OHL

OHL ha sortit al pas aquest dilluns, mitjançant un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), de les informacions publicades divendres passat i durant el cap de setmana segons les quals un jutjat mexicà havia admès a tràmit una demanda contra la venda de les filials de la companyia espanyola a IFM Investors. Aquesta venda inclou la filial de Concesiones, operació 'estrella' que servirà per sanejar el grup i que es va tancar el passat 12 d'abril.

  • 0,43€
  • -1,50%

Les informacions apunten que aquesta demanda podria posar en perill aquesta venda i OHL aclareix al seu fet rellevant que la transacció està tancada i consumada. "La compravenda del 100% del capital accions d'OHL Concesiones és legal i està perfeccionada i consumada, de manera que els títols van ser ja lliurats al comprador i el preu ja va ser cobrat", assenyala la companyia al fet rellevant.

Així mateix, OHL especifica que no ha rebut "cap notificació o comunicació referida a aquesta suposada demanda entaulada a Mèxic". La constructora afegeix que tot el que coneix d'aquest assumpte "deriva del publicat pels mitjans de comunicació, per la qual cosa no ha tingut accés a cap demanda per a la seva anàlisi".

Algunes informacions precisen que les demandes van dirigides al fons australià IFM. En tot cas, OHL apunta que un enjudiciament de la venda de la seva filial de Concesiones a una filial espanyola del fons d'inversió correspondria als tribunals espanyols. "Una demanda a Mèxic amb aquest objecte patiria d'un greu defecte d'incompetència jurisdiccional", afegeix.

ACCIONS CONTRA DIEZ GARGARI

OHL ha informat també que ha emprès accions legals contra Paulo J. Diez Gargari, que hauria interposat la demanda a Mèxic i afirma que "no seria la primera vegada que Infraiber i/o el senyor Paulo J. Diez Gargari, directament o indirectament, intenten accions legals en contra d’IFM, OHL Mèxic i/o les seves subsidiàries". OHL afegeix que cap d'aquestes accions legals ha prosperat.

"Aquesta seria una actuació més dins de la companyia de desprestigi d'OHL orquestrada des de fa més de dos anys pel citat advocat", assenyala el fet rellevant.

OHL afegeix que la Procuradoria Fiscal de la Federació a Mèxic ha presentat una denúncia penal en contra de Diez (i altres) "per difondre informació falsa al mercat en relació amb OHL Mèxic. Com a conseqüència de l'anterior, hi ha actualment una investigació penal federal", conclou.

OHL ha anunciat també aquest dilluns que presentarà els seus resultats el proper 15 de maig i que un dia després, el 16 de maig, celebrarà un Capital Markets Day durant el qual Juan Villar-Mir, president de la companyia, oferirà les claus del futur de l'empresa fins el 2020.

Noticias relacionadas

contador