ep archivo - bombilla bombillas luz electricidad energia
EUROPA PRESS - Archivo

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) calcula que la nova tarifa elèctrica suposarà una rebaixa en la factura de 21,16 euros a l'any per als 16 milions de llars que tenien la tarifa sense discriminació (2.0A), tot i que considera que els 10 milions que ja tenien activada la discriminació horària patiran un increment de 34,47 euros.

A partir del proper 1 de juny hi haurà tres horaris diferenciats i la possibilitat de contractar dues potències diferents, amb l'objectiu de facilitar canvis d'hàbit que incentivin l'eficiència i l'estalvi. Aquesta nova factura reduirà l'impacte dels costos fixos (potència) i a canvi augmentarà el preu de l'energia consumida.

OCU ha advertit en un comunicat que els 16 milions de subministraments al mercat liberalitzat dependran de la seva comercialitzadora mentre que per a les llars subjectes al PVPC -Tarifa regulada-, el canvi de tarifes serà "senzill i transparent" i per això exigeix ​​que actuïn "amb transparència informant del canvi, oferint l'alternativa de poder contractar una tarifa amb la nova estructura i sense penalitzacions".

L'Organització ha indicat, a més, que són molts els consumidors que "pateixen ja elevats preus" al mercat lliure i tem que aquesta revisió sigui aprofitada per "aplicar modificacions que empitjorin la seva situació, amb increments de factures de fins a 200 euros a l'any respecte a les millors ofertes".

Per aquest motiu, OCU aconsella als consumidors que comparin les tarifes abans de contractar, especialment a aquells consumidors que es troben al mercat liberalitzat.

Noticias relacionadas

contador