• L'acord està molt avançat, tot i que està subjecte a modificacions de la negociació
  • L'inversor ha d'acceptar la nova valoració a realitzar dels actius a aportar, partint de més de 17 milions d'euros
ep oficinasnyesa
NYESA

La companyia immobiliària Nyesa Valors s'ha disparat un 16,75%. La companyia està negociant amb un grup inversor espanyol la possibilitat de dur a terme un augment de capital no dinerari a través de la incorporació d'actius immobiliaris valorats en 17 milions d'euros, segons un comunicat enviat per la societat a la Comissió Nacional del Mercat de valors (CNMV).

  • 0,00€
  • 0,00%

El contracte, que preveu signar-se durant els pròxims dies, estarà condicionat al fet que se superi "en termes plenament satisfactoris" la revisió tècnica, legal, fiscal, laboral, financera i urbanística "d'aquests actius immobiliaris. El contracte d'inversió preveu que l'ampliació de capital estigui condicionada al fet que Nyesa consideri superada en termes plenament satisfactoris la revisió tècnica, legal, fiscal, laboral, financera i urbanística dels actius a aportar. A més, l'inversor accepti la nova valoració a realitzar dels actius a aportar, partint d'una valoració preliminar de més de 17 milions d'euros.

El tipus d'emissió previst per a l'augment de capital és de 0,06 euros/acció (dels quals 0,015 euros es corresponen al valor nominal i 0,045 euros a prima d'emissió). En referència a això, l'inversor aconseguiria un percentatge inferior al 13% en el capital social de Nyesa Valores Corporación.

L'operació s'emmarca en el procés de recerca de socis, inversors i projectes immobiliaris que contribueixin a definir i donar suport a l’estratègia i reforçar el desenvolupament del negoci de la Societat. En concret, amb l'execució de l'ampliació de capital es reforçaria l'Àrea Patrimonial de la Societat mitjançant la incorporació d'actius generadors de rendes recurrents.

S'adverteix que tots els aspectes esmentats, si bé es troben en una fase molt avançada, estan subjectes a la negociació de les parts, de manera que podrien patir alguna modificació. Es preveu que la signatura del contracte es formalitzi durant els propers dies del qual s'informés puntualment al mercat.

Malgrat que des del començament de l’any la cotització de Nyesa ha patit una rebaixa de prop del 70%, al migdia de divendres el preu de les seves accions es disparava un 20%, especialment després de la publicació del comunicat, fins a 0,05 euros per títol.

TORNADA AL MERCAT

Nyesa va tornar a cotitzar en borsa el passat 22 de gener, després de l'aixecament de la suspensió de negociació de les seves accions per part de la CNMV. La companyia, que va arrencar a un preu de 0,17 euros per acció, que és l'últim preu de cotització de l'acció abans de la suspensió el 29 de setembre de 2011, es va disparar i va tancar als 0,286 euros (+68,24% ).

Nyesa assegura que, des de la suspensió de la cotització de les accions, ha portat a terme una "profunda transformació", ha implantat les mesures necessàries per adaptar la seva activitat a la situació del mercat per aconseguir un grup empresarial "més sòlid i sanejat" que estigués en condicions d'afrontar "amb garanties" un ambiciós projecte empresarial de futur.

Nyesa Valores Corporación torna a la Borsa com una nova empresa, amb nou projecte empresarial, nou accionariat, nou equip gestor i nous actius, apostant fortament pels seus projectes internacionals, tant el nou projecte rus (Narva Loft) a Costa Rica (Gran Resort La Roca i Finca La Playa). Al setembre de 2011, la companyia va presentar una sol·licitud de concurs per insolvència "a causa de la greu situació" en què es trobava. Després de rebre la comunicació, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va suspendre la cotització dels seus títols.

El 24,49% del capital de Nyesa és propietat de Mikhail Gaber; el 14,18%, de Ruslan Eldarov. D'altra banda, Josu Garmendia compta amb el 12,56%; Acción Concertada amb el 10,59% i Banc Santander compta amb el 6,4% de Nyesa.

Noticias relacionadas

contador