• Nvidia ha presentat el xip a CES, la fira d'electrònica de futur
nvidia ceo

Nvidia, empresa tecnològica especialitzada en xips, s'ha associat amb Uber, Volkswagen i Baidu, companyia xinesa, per posa en marxa automòbils sense conductor. L'objectiu del fabricant de xips és expandir la seva presència a l'espai de cotxes autònoms.

  • 877,35$
  • 6,18%

Nvidia ha aprofitat el CES, fira d'electrònica de consum, que se celebra a Las Vegas, per presentar el xip Xavier i desvetllar-ne tots els detalls. Aquest xip serà el cor de la plataforma Drive IX, que l'empresa està desenvolupant per controlar cotxes autònoms.

La incorporació d'aquest processador a la plataforma ajudarà al fet que els vehicles que apostin per ella puguin implementar funcions, com el control per gestos, reconeixement facial, o assistents virtuals capaços d'entendre el nostre llenguatge natural quan interactuem amb ells.

Al sector de l'automoció, i tal com publica Reuters, la plataforma Nvidia Drive treballa amb un total de 320 companyies; des de desenvolupadors de programari fins a fabricant de cotxes passant per empreses de sensors i mapes.

L'últim anunci protagonitzat per la companyia ve a reforçar una d'aquestes àrees. Nvidia s'ha associat amb Uber per al desenvolupament del programa de conducció autònoma i amb Volkswagen per a la integració de tecnologia artificial als models que la companyia alemanya fabricarà al futur.

Així ho ha anunciat Jen-Hsun Huang, fundador d’Nvidia durant la seva compareixença. L'executiu també ha revelat que els primers processadors Xavier arribaran durant el primer trimestre de 2018 i que treballarà amb la companyia Aurora per construir una plataforma de maquinari que utilitzi aquests processadors.

Durant la presentació dels resultats financers corresponents al tercer trimestre, Nvidia va celebrar l'acceleració de l'adopció d'intel·ligència artificial en moltes indústries, cosa que va afavorir a les seves àrees de negoci. "Estem molt ben posicionats per continuar creixent", ha assenyalat Huang.

Les accions de la companyia pugen més d'un 2% a les operacions de premarket, prèvies a l'obertura de Wall Street.

Noticias relacionadas

contador