ep archivo   edificio de nvidia en santa clara california
NVIDIA - Archivo

Nvidia ha comunicat que els Estats Units l'han ordenat que deixi d'enviar alguns dels seus xips avançats d'intel·ligència artificial a la Xina immediatament, ja que els reguladors han avançat la data d'entrada en vigor de les noves restriccions. Les accions de la companyia cauen un 2% a la sessió de Wall Street d'aquest dimecres.

  • 924,79$
  • -1,99%

El fabricant de semiconductors no ha explicat perquè el govern nord-americà ha accelerat aquest moment, previst per a 30 dies després del 17 d'octubre, quan l'administració de Joe Biden va donar a conèixer les mesures per impedir que països, incloent-hi la Xina, l'Iran i Rússia, rebessin xips d'IA, encara que, de moment, no espera un impacte a curt termini en els guanys per les limitacions.

En una declaració presentada a la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC, per les sigles en anglès), Nvidia ha indicat que el govern l'havia informat que aquestes restriccions eren "efectives immediatament", però ha afegit que "a causa de la força de la demanda dels productes de la companyia a tot el món, la companyia no anticipa que el calendari accelerat dels requisits de llicència tingui un impacte significatiu a curt termini en els resultats financers”.

Les noves restriccions prohibeixen les exportacions de xips avançats d'IA de Nvidia, que havien estat dissenyats perquè el mercat xinès complís les anteriors regulacions d'exportació.

Les autoritats xineses encara no han comentat públicament l'anunci d'Nvidia, però sí que van respondre a la decisió de l'administració Biden d'imposar més limitacions a les exportacions de xips avançats quan es van anunciar la setmana passada afirmant que violen els principis de l'economia de mercat i la competència lleial”, segons el Ministeri de Relacions Exteriors del país.

L'objectiu de les restriccions dels EUA és evitar l'accés xinès a semiconductors avançats que podrien impulsar avenços en intel·ligència artificial, especialment destinada a fins militars.

"Les actualitzacions estan dissenyades específicament per controlar l'accés a la potència informàtica, cosa que alentirà significativament el desenvolupament del model fronterer de propera generació per part de la República Popular de la Xina, i podria aprofitar-se de formes que amenacin els Estats Units i els nostres aliats, especialment perquè podrien utilitzar-se per a usos militars i modernització", va dir la secretària de Comerç dels Estats Units, Gina Raimondo.

AMD i Intel, dos grans fabricants més de xips nord-americans que subministren xips d'IA a la Xina, no han fet cap presentació sobre el cronograma accelerat per a les últimes restriccions de xips.

Noticias relacionadas

contador