• Els va deixar clar que ell està al marge del capital de la companyia
jes s nu o de la rosa pte corte ingles
El Corte Inglés

La calma ha arribat a El Corte Inglés. O almenys això sembla. El consell d'administració va nomenar ahir Jesús Nuño de la Rosa com a nou president dels grans magatzems. Una de les seves primeres accions va ser reunir-se amb els sindicats. Durant la trobada els va transmetre que anava a treballar per a la sortida a borsa d'El Corte Inglés.

El nou president els va traslladar que volia tenir preparat El Corte Inglés per sortir a borsa, "una altra cosa és que surti o no", va apuntar el president. Antonio Pérez, secretari general de Fetico, explica que l'objectiu de Nuño de la Rosa és que hi hagi transparència i bon govern a la companyia. D'aquesta manera, el president vol preparar la companyia per si un dia surt a borsa: "Aquest és la meva feina".

Nuño de la Rosa vol quedar-se al marge de qualsevol guerra familiar que hi hagi als grans magatzems. D'aquesta manera, els va voler deixar clar als treballadors que ell està fora del capital de la companyia, de manera que treballarà per i per als treballadors, als clients i als proveïdors.

Jesús Nuño de la Rosa es va reunir amb els representants dels quatre sindicats majoritaris (CCOO, Fasga, Fetico i UGT) a les quatre hores d'haver estat nomenat. Un acte que els representants sindicals consideren "històric". És la primera vegada que un president d'El Corte Inglés té aquest gest amb els sindicats. Antonio Pérez ha apuntat que van sortir "molt contents de la reunió".

Nuño de la Rosa vol quedar-se al marge de qualsevol guerra familiar que hi hagi als grans magatzems

Aquest segon dia de president, Nuño de la Rosa es dedicarà a visitar alguns centres de Madrid. El president també va informar als sindicats que la seva intenció és que El Corte Inglés segueixi sent el primer ocupador privat del país i un motor per a l'economia espanyola. "Amb aquest gest, una de les primeres decisions que ha pres el nou president de la companyia, ha volgut transmetre la importància que l'equip humà té per a l'empresa".

Segons explica Antonio López, "la pau ja ha arribat a El Corte Inglés" i assegura que no donen importància al fet que Dimas Gimeno vagi a impugnar el consell extraordinari que es va celebrar ahir. "Després del que ha passat només queda el cabreig intern d'una persona o la judicialització d'un nomenament", apunta.

Així mateix, assegura que sempre hi ha hagut tranquil·litat per part dels treballadors malgrat aquesta guerra interna a El Corte Inglés. "Els empleats volien seguir amb el seu treball i seguir rebent beneficis laborals", assenyala. Tot i això, explica que després de la reunió amb Nuño de la Rosa van sortir més satisfets.

El Corte Inglés va cessar ahir Dimas Gimeno, càrrec per al qual va nomenar Jesús Nuño de la Rosa, un dels dos consellers delegats del gegant de la distribució i home de confiança de les germanes Álvarez. L'òrgan de govern de la companyia va considerar necessari un canvi de lideratge per afrontar els reptes de futur i impulsar una nova etapa de creixement.

Noticias relacionadas

contador