• La companyia de Joan Roig concentra el 20% de la venda de productes frescos que es venen a Espanya
ep mercadona 20170918140702
MERCADONA

A Espanya augmenten els 'caps'. Mercadona continua el 2017 avançant en quota de mercat i consolida la seva posició de líder. Segons l'informe 'Balanç de la distribució i el Gran Consum 2017' de Kantar Worldpanel, la cadena de supermercats arriba al 24,1% del mercat, xifra que suposa guanyar 1,2 punts més de quota. Però no és l'única notícia positiva per a la companyia. Nou de cada deu llars espanyoles van comprar almenys una vegada durant 2017 a la cadena valenciana.

  • 16,14€
  • 0,22%

Dia

  • 0,01€
  • -2,22%

Les dades que avalen el seu lideratge no es queden aquí. La companyia de Juan Roig concentra el 20% de la venda de productes frescos que es venen a Espanya. "Mercadona està renovant les seves botigues per tornar a estar de moda", ha recalcat Florencio García, director del sector del 'retail' de Kantar Worldpanel, durant la presentació d'aquest estudi. L'expert en el sector ha recalcat que la cadena de supermercats valenciana és líder també de la venda en línia a falta del llançament de la seva esperada i anhelada nova web.

Per la seva banda, la segona cadena en quota de mercat, Carrefour, es troba a molta distància de Mercadona. La cadena francesa té una quota de mercat del 8,7%, fet que suposa un 0,2% més que l'any passat i li permet consolidar la segona plaça, gràcies al pes guanyat per l'adquisició d'hipermercats al Grup Eroski. Precisament, Eroski perd quota per aquest moviment i se situa a la quarta posició, amb el 5,6% del mercat.

Completa el podi dels supermercats espanyols DIA. La companyia que cotitza a l'IBEX 35 ocupa la tercera posició amb el 8,2% de la quota de mercat, de manera que cau un 0,3% en patir l'impacte de la major competència en el seu model més clàssic de botiga, tot i que creix en els formats de La Plaça (0,6%) i Clarel (2,2%). "És el gran castigat per l'augment de la competència pel fet que és la cadena amb major nombre d'establiments i busca guanyar avantatge al mercat a través de la proximitat", afirma Florencio García. La accions de la companyia cauen un 0,9% aquest dijous després de conèixer aquest informe.

LIDL ÉS LA GRAN AMENAÇA PER AL LÍDER

Malgrat ser a la quinta posició en quota de mercat, la cadena de Supermercats Lidl és la gran amenaça per a l'imperi de Mercadona a Espanya. La companyia alemanya continua creixent en la distribució espanyola després de pujar dues dècimes i assolir el 4,3% de quota del mercat, impulsada per la seva aposta per créixer en totes les tendències del mercat.

"Lidl ha augmentat la seva visita a la botiga física en dos milions d'espanyols", afirma García. Més de tres milions de dones han adquirit tèxtil a Lidl durant l'any passat, més de 700.000 han comprat productes ecològics i biològics, a més de l'aposta ferma de l'ensenya per la democratització de preus en diverses categories com les cremes i els productes 'gourmet'.

Auchan, amb Simply i Alcampo, cau un 0,1%, fins a arribar al 3,5% de quota mercat, i aposta per la proximitat i les marques per salvar la caiguda dels hipermercats. Per la seva banda, els supermercats regionals creixen un 0,3% el 2017, fins a arribar a l’11,4% del mercat, cosa que els permet seguir guanyant posicions i confirmar-se com una alternativa al consumidor en oferir productes frescos de qualitat, proximitat i marques de fabricant.

Noticias relacionadas

contador