ep imagen de una avion de norwegian
NORWEGIAN - Archivo

Norwegian s'enfonsa un 30% a la borsa a aquestes hores (ha arribat a caure un 60%) acabada de culminar la seva recapitalització després de l'aprovació de la garantia creditícia estatal per valor de 3.000 milions de corones noruegues (283 milions d'euros). Aquesta recapitalització deixa el control de la companyia en mans dels arrendadors d'avions i als posseïdors de bons.

Aquests últims dies, els títols de Norwegian s'havien negociat molt per sobre del preu de l'emissió d'accions amb descompte que es va sumar a una conversió de deute de 830 milions de dòlars. Avui s'esfondren, després que l'empresa hagi confirmat que finalment ha obtingut un préstec garantit per l'Estat que la mantindrà a flotació durant els propers mesos, i que ha augmentat el seu capital social.

La companyia ha convertit un total de 12.700 milions de corones noruegues (gairebé 1.200 milions d'euros) de deute en capital, i ha establert una "sòlida" base de cara al futur, encara que els pròxims mesos continuaran representant un repte, segons ha advertit.

"Ara que podem accedir a la garantia del préstec estatal, podem continuar transformant la companyia. No obstant això, els mesos que vindran continuaran sent complicats i amb un alt grau d'incertesa per a la indústria", ha assegurat el director general de la companyia, Jacob Schram.

En aquest sentit, ha assenyalat que la companyia haurà de col·laborar "estretament" amb creditors, ja que l'empresa compta actualment amb "ingressos limitats".

Des de finals de 2018, Norwegian ha pres mesures significatives per reestructurar les seves operacions i tornar a la rendibilitat. La companyia estava en camí de presentar un benefici net positiu al 2020, i aquest estiu estava previst que fos el "més sòlid" de la història de la companyia. No obstant això, el brot de coronavirus i les restriccions de viatge a nivell mundial han provocat una caiguda substancial de la demanda i un impacte en la situació financera de l'empresa.

"A més d'assegurar-nos que la companyia sobrevisqui a aquesta crisi, el nostre objectiu ha estat que Norwegian tingui una posició forta en la futura indústria de les aerolínies, amb una direcció i una estratègia clares. Això assegurarà operacions sostenibles i una estructura que beneficiarà tant els accionistes com els clients", ha remarcat Schram.

Noticias relacionadas

contador