ep avionnorwegian 20180221185911
NORWEGIAN
1.713,50p
  • 0,00p
  • 0,00%

Norwegian enforteix el seu balanç a través d'una emissió de drets de subscripció de 3.000 milions de corones noruegues (308,40 milions d'euros) per, d'aquesta manera, augmentar la seva flexibilitat financera i crear un marge per als seus bons encara en circulació, en comparació amb el pla de negoci de la companyia, segons ha informat aquest dimarts. Després d'aquest anunci, les seves accions es desplomen i han arribat a caure fins a un 30%.

L'aerolínia explica que "està canviant el seu enfocament estratègic, passant del creixement a la rendibilitat, i té la intenció de capitalitzar la seva posició al mercat i la mida acumulada durant els últims anys". Com a conseqüència d'aquest canvi d'enfocament, es reduiran les despeses de capital, cosa que s'espera aconseguir mitjançant una combinació de desinversió d'aeronaus, incloent-hi una aliança d'empreses, i l'ajornament en els nous lliuraments.

A més, la companyia està treballant en diverses millores operatives, que inclouen un extens programa de reducció de costos, que contribuirà a la reducció estimada del mínim de 2.000 milions de corones (205,60 milions d'euros) el 2019, l'optimització de la xarxa de rutes i estructura de bases i l'acord amb Rolls-Royce, en relació amb la compensació per les interrupcions operatives en les seves operacions de llarga distància, acordat el desembre de 2018.

La companyia està treballant en diverses millores operatives, que inclouen un extens programa de reducció de costos

Durant la presentació de resultats del quart trimestre del passat exercici, el proper 7 de febrer, Norwegian proporcionarà més detalls al mercat sobre totes aquestes iniciatives. "Els drets de subscripció, que han estat totalment subscrits, en combinació amb aquestes iniciatives de millora, milloraran significativament la posició financera de la companyia durant el 2019", assegura.

El fundador i conseller delegat de Norwegian, Bjørn Kjos, afirma que la companyia "ha passat per un període de creixement significatiu. L'enfocament en el futur serà cada vegada més cap a l'estalvi de costos. Ara posarem en pràctica un enfortiment general del balanç, en suport del desenvolupament futur de la companyia. Un cop el balanç ha resultat enfortit, l'organització ara pot dedicar tota la seva atenció al desenvolupament de l'empresa".

L'emissió de noves accions proposta generarà ingressos bruts d'aproximadament 3.000 milions de corones noruegues i es durà a terme com una emissió de drets totalment subscrita, per tal de garantir la igualtat de tracte dels més de 16.000 accionistes de Norwegian.

La companyia convocarà una Junta Extraordinària d'Accionistes, que se celebrarà al voltant del 19 de febrer de 2019, per aprovar l'emissió de drets. Un conjunt d'accionistes que ara representa el 33% del capital s'ha compromès a votar a favor de l'emissió de drets durant aquesta junta i, a més, altres accionistes ja han indicat que també la recolzaran. Els termes de l'emissió de drets, incloent-hi el preu de subscripció i el nombre d'accions que s'emetran, seran proposats pel Consell d'Administració i s'espera que s'anunciïn el 18 de febrer de 2019, o al voltant d'aquesta data.

Els analistes d'RBC consideren que "el model de negoci actual sembla insostenible, de manera que el potencial d'un canvi en l'enfocament cap els guanys i generació d'efectiu més ràpida sembla ser el to dels possibles canvis de Norwegian en el futur."

Noticias relacionadas

contador