nordex

Nordex, fabricant alemany d'aerogeneradors participat al 33,6% per Acciona, es desploma un 10% a la borsa aquest dimecres després de reduir les seves previsions per a aquest any. L'empresa ara preveu que les vendes anuals consolidades se situïn a la forquilla d'entre 5.200 i 5.700 milions d'euros enfront de l'estimació anterior d'entre 5.400 i 6.000 milions d'euros.

  • 12,76€
  • -0,78%

Nordex estima igualment un marge operatiu (EBITDA) anual del -4% al 0%. Anteriorment s'esperava que fos del +1% al 3,5% abans de qualsevol cost relacionat amb els esdeveniments geopolítics.

Per part seva, la companyia manté les expectatives de despeses de capital al voltant dels 180 milions d'euros i la ràtio de capital circulant per sota del -7%.

Acciona cotitza amb alces aquest dimecres (+1,4%) malgrat les caigudes de Nordex. L'espanyola ha rebut avui una millora de valoració de Citi, que apuja el preu fins als 180 euros des dels 152 euros, i reitera el seu consell de neutral.

La revisió de previsions de Nordex té en compte els efectes directes i indirectes previstos a partir d'avui de la guerra a Ucraïna i les despeses extraordinàries de reconfiguració de la petjada de producció.

A més, l'orientació actualitzada també inclou els efectes previstos de les interrupcions de la cadena de subministrament procedents de la Xina i els costos i els impactes addicionals en el negoci de l'empresa en relació amb l'incident de ciberseguretat del 31 de març del 2022.

"El total d'elements 'no recurrents' dins de les seves previsions són els costos a causa dels ajustaments de la petjada de producció a Espanya i Alemanya (1,5 punts percentuals) i el seu ciberatac (potencialment fins a 1 punt percentual). Altres factors són la guerra a Ucraïna (impacte de fins a 1 punt percentual), i els impactes a la cadena de subministrament i la logística, exacerbats pels tancaments a la Xina", explica Citi. "Ja havíem escrit que consideràvem ambicioses les previsions per a l'exercici 2022, i l'advertiment de Vestas havia implicat una possible retallada en Nordex, però la magnitud de la retallada és clarament considerable", afegeix.

contador