ep nordex
NORDEX/K.FOTO/MICHAEL KOTTMEIER - Archivo

El fabricant alemany d'aerogeneradors participat per Acciona, Nordex, ha informat aquest divendres que ha obtingut un crèdit sindicat 'revolving' amb una desena de bancs per un import de 350 milions d'euros i que a més està avalat al 90% per l'Estat alemany.

  • 104,90€
  • -2,33%

D'aquesta manera, Nordex té l'objectiu de "protegir-se enmig d'un entorn d'incertesa causat per l'evolució de la pandèmia" i l'impacte sobre els seus negocis, i reforçar el seu balanç davant la crisi.

Nordex ha obtingut aquest crèdit després que al maig aconseguís refinançar 1.210 milions de deute i que a la fi de l'any passat Acciona li injectés uns 100 milions d'euros de liquiditat. A més, la setmana passada la companyia va anunciar un acord per a vendre els seus projectes de renovables a l'alemanya RWE per 402 milions d'euros.

El nou finançament, amb venciment a abril de 2022, s'ha subscrit amb un total de nou bancs, entre els quals el BBVA. La resta d'entitats són BNP Paribas, Commerzbank, Crédit Agricole, HSBC, Intesa Sanpaolo, UniCredit Bank, Norddeutsche Landesbank i Coöperatieve Rabobank.

El crèdit està avalat al 90% per la República Federal d'Alemanya, la ciutat d'Hamburg i l'Estat de Mecklenburg-West Pomerània, en el marc del pla d'avals alemany. També està vinculat a diferents paràmetres de sostenibilitat en línia amb l'estratègia de la firma.

En un comunicat, la companyia ha destacat com un "factor crucial" la confiança del mercat i els avalistes públics en la companyia i la seva posició al sector de les energies renovables, "una indústria clau".

Noticias relacionadas

contador