• La mesura estarà vigent al llarg de tres mesos
1280px nordea torggatan 10 mariehamn
Wikimedia Commons

El banc escandinau Nordea, el més gran als països nòrdics i bàltics, ha prohibit aquest dimecres de manera temporal als administradors dels seus fons d'inversió adquirir accions de Facebook per l'escàndol de filtracions que afecta aquesta xarxa social.

  • 485,74$
  • -1,64%

Nordea assegura que la possibilitat que la xarxa social de Mark Zuckerberg hagi violat les regles sobre protecció de dades i els majors riscos legals derivats fan que la situació no es correspongui amb el nivell de transparència exigit per a les seves inversions, tal com recull l'agència Efe.

"Hem decidit col·locar l'empresa en quarantena"

"Fins que no haguem tingut l'oportunitat d'analitzar per complet la dimensió d'aquest problema, hem decidit col·locar l'empresa en quarantena", ha indicat l'entitat en un comunicat.

La mesura, que estarà vigent durant tres mesos, prohibeix només la compra d'accions, no la seva venda.

ESCÀNDOL I CAIGUDA

Facebook, la major xarxa social del món, es troba a l'actualitat al centre d'un escàndol després que es revelés que va facilitar dades de 50 milions d'usuaris a una empresa vinculada a la campanya electoral de 2016 del president dels EUA, Donald Trump.

Les seves caigudes han protagonitzat les sessions borsàries a Wall Street d'aquest dilluns i dimarts, caigudes que també han arrossegat altres companyies de xarxes socials a les pèrdues, com Twitter i Snap. No obstant això, Facebook es revalora aquesta sessió un 2%.

Noticias relacionadas

contador