ep economiaempresas- nokia despedira a 162 trabajoresespana 177 dep
UGT
3,47€
  • -0,11€
  • -2,98%

Nokia va registrar una pèrdua neta atribuïda de 557 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa un augment del 4,5% respecte als números vermells registrats durant el mateix període de 2018, segons ha informat aquest dijous la companyia de telecomunicacions finlandesa, que, a més, ha revisat a la baixa les seves perspectives tant per aquest any com per al 2020.

Per la seva banda, el benefici brut del grup finlandès, un dels majors fabricants mundials d'equips de telecomunicacions, va ascendir a 5.614 milions d'euros, 1,2 punts percentuals menys en termes interanuals, i la seva pèrdua operativa es va reduir un 48%, fins als 318 milions d'euros. Entre gener i setembre, va facturar 16.412 milions d'euros, un 4,5% més interanual, amb lleugeres millores en els seus tres grans segments.

Des de l'adquisició del seu rival Alcatel-Lucent, els seus resultats es van veure afectats per les partides extraordinàries, sense les quals el seu benefici net atribuït hauria ascendit als 404 milions d'euros, un 25% menys que durant els nou primers mesos de l'any anterior.

Nokia Networks, la divisió encarregada de les xarxes de telecomunicació, va augmentar un 5% les seves vendes netes i va facturar 12.770 milions d'euros, gràcies al fet que les grans operadores van augmentar la capacitat de les seves xarxes en preparar-se per al desplegament de la telefonia de cinquena generació (5G). No obstant això, va ser la divisió menys rendible, ja que va registrar una pèrdua operativa de 7 milions d'euros, davant els 258 milions de beneficis dels primers nou mesos de 2018.

Nokia Software, la nova divisió que aglutina els negocis més essencials del grup després de la recent reestructuració, va facturar 1.898 milions d'euros, un 7% més interanual, i va aportar un benefici operatiu de 286 milions d'euros, un 144% més. Per la seva banda, Nokia Technologies, responsable de gestionar la seva cartera de patents i llicències, va augmentar les seves vendes un 3%, fins als 1.112 milions d'euros.

Aquests ingressos inclouen l'ús de la seva propietat intel·lectual per tercers i les regalies procedents de la venda dels telèfons mòbils de la marca Nokia, fabricats sota llicència i en exclusiva per la companyia finlandesa HMD Global. El benefici operatiu d'aquesta divisió va arribar als 919 milions d'euros, un 7% més que durant els nou primers mesos de 2018.

Respecte al futur pròxim, Nokia va revisar a la baixa les seves perspectives de guany per al conjunt de 2019 i per a l'exercici 2020, com a conseqüència de l'enduriment de la competència i de l'augment de les seves inversions en tecnologia 5G.

Noticias relacionadas

contador