ep junta general de accionistas 2019 de nokia en finlandia
Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/dpa - Archivo

Qontigo, empresa financera encarregada de la publicació dels índexs STOXX, ha anunciat aquest dijous nous canvis al selectiu EURO STOXX 50, entre els quals destaca l'entrada de Nokia i Nordea Bank en substitució de Kone i de Phillips.

  • 3,43€
  • -0,25%
  • 7,24Fr.
  • 0,25%

Els canvis entraran en vigor el proper 19 de setembre. A més, Qontigo ha anunciat una sèrie de canvis a l'índex STOXX EUROPE 600, entre els quals destaca la inclusió d'Acciona Energia i Bavarian Nordic, en substitució de valors com Fluidra i la gasista alemanya Uniper.

Per a Bankinter, aquests canvis són una notícia “particularment positiva” per a Acciona Energia i negativa per al fabricant d'ascensors Kone, per a la neerlandesa Phillips i per a Fluidra, a les quals els atorga una recomanació de vendre en el cas de les dues primeres i de neutral en el cas de la companyia espanyola.

Així mateix, National Grid i Hermés International s'incorporen al selectiu STOXX Europe 50 en substitució d'Intesa Sanpaolo i Prudential, mentre que la tabaquera Swedish Match reemplaça Hennes & Mauritz a l'STOXX Nordic 30.

Finalment, s'han produït quatre modificacions a l'STOXX Eastern Europe 50. Isbank, Kruk, Yapı Kredi i Petkim Petrokimiya s'incorporen a aquest selectiu en substitució d'ING Bank Slaski BSK (filial polonesa d'ING), Aselsan, Turkiye Garanti Bankasi i Arcelik.

contador