ep archivo   foto recurs de nissan
NISSAN - Archivo

Nova fugida d'un fabricant automobilístic de territori rus. Nissan ha anunciat aquest dimarts que abandonarà Rússia i vendrà tots els seus actius al mercat local, cosa que generarà un impacte negatiu de 100.000 milions de iens (més de 700 milions d'euros) en els comptes de la companyia japonesa, que, en canvi, ha decidit mantenir la 'guidance'

El Comitè Executiu de Nissan ha aprovat aquest dimarts la venda de les operacions russes a NAMI, l'Institut Central d'Investigació i Desenvolupament d'Automòbils i Motors. Aquest acord cobreix les instal·lacions de fabricació i R+D de la companyia a Sant Petersburg i el centre de Vendes i Màrqueting a Moscou, que operarà sota un nou nom.

La planta de Nissan a Sant Petersburg va començar a funcionar el 2009 i produïa SUV com el X-trail i el Qashqai, amb uns 43.000 vehicles sortits de la cadena de muntatge l'any fiscal 2021. Després de suspendre la producció al març, el pla era mantenir la planta tancada fins a finals d'aquest any. La planta té uns 2.000 treballadors, que s'espera que es mantinguin quan es completi la venda.

Entre els gegants automobilístics japonesos, Toyota va decidir tancar la fàbrica a Rússia al setembre, mentre que Mazda està coordinant amb la seva empresa associada russa la retirada de la producció. Mitsubishi Motors encara té una planta conjunta a Rússia amb el gegant automobilístic Stellantis.

Nissan ha estat notícia durant els últims dies per una possible reducció de la participació de Renault en la companyia. Segons Reuters, el fabricant japonès estaria demanant al seu soci gal que en reduís la seva participació fins al 15% a canvi que Nissan acceptés invertir a la nova unitat de Renault que s'està creant per albergar els seus actius de vehicles elèctrics. Renault té actualment més d'un 40% de la companyia nipona.

Noticias relacionadas

contador