• Es podrà descarregar també per a iPad
  • Les accions de la companyia impulsen al Nikkei

La companyia de videojocs japonesa, Nintendo, ha anunciat la data definitiva de llançament del seu nou joc per iPhone i iPad, Super Mario Run, amb el qual espera repetir l'èxit aconseguit el passat estiu amb el hit Pokémon Go. Els usuaris dels smartphones i tauletes d'Apple podran gaudir de les aventures de Super Mario a partir del 15 de desembre. Després de la notícia, les accions de l'empresa s'han disparat prop d'un 4%.

  • 37.934,76
  • 0,81%
Super Mario Run és el primer joc de la saga Super Mario Bros dessenvolupat específicament per a dispositius mòbils

La cotització de Nintendo han aconseguit un màxim de 25,670 iens, el seu nivell més alt des del 31 d'octubre, encara que després ha retrocedit fins als 25,565 iens i cotitza amb pujades de més d'un 2,5%. Les accions de la companyia han impulsat el Nikkei, que presenta pujades d'un 1,10%.

El joc sortirà a la venda amb un preu de 9,99 dòlars. La companyia ha explicat que Super Mario Run és el “primer joc de la saga Super Mario Bros desenvolupat específicament per a dispositius mòbils”. En el comunicat, l'empresa ha assenyalat que la dinàmica del joc és molt senzilla i que Super Mario avança en la pantalla i el jugador només ha de lliscar el seu dit per sortejar obstacles o recol·lectar monedes.

ANY DE RÈCORD

Nintendo va obtenir un benefici net atribuït de 38.299 milions de iens (336 milions d'euros) en els sis primers mesos del seu any fiscal, la qual cosa suposa triplicar els seus guanys en el mateix període de l'exercici precedent, va informar la companyia japonesa de videojocs i oci electrònic, que va atribuir aquest resultat a la venda d'una part de la seva participació en l'equip nord-americà de beisbol Seattle Mariners.

La venda d'aquesta participació en els Seattle Mariners va impulsar els guanys per desinversions fins a 62.700 milions de iens (551 milions d'euros), mentre el resultat d'afiliats va aconseguir els 12.000 milions de iens (105 milions d'euros), principalment a través de The Pokemon Company, compensant així les pèrdues de 39.900 milions de iens (351 milions d'euros) vinculades a la fortalesa del ien.

"Sentim l'impacte de l'enfortiment del ien", va assenyalar la multinacional, subratllant que obté a l'estranger el 71,1% de les seves vendes, que van aconseguir els 136.812 milions de iens (1.202 milions d'euros) entre abril i setembre, un 33,3% per sota de la dada de l'any anterior.

D'altra banda, Nintendo va destacar que el llançament de Pokémon Go el passat mes de juliol va comportar un increment de les vendes de programari relacionat comercialitzat anteriorment, provocant així unes majors vendes de la consola Nintendo 3DS, principalment fora de Japó.

Entre els llançaments de la companyia per 2017 destaca el de la nova consola Nintendo Switch, que sortirà al mercat al març de l'any que ve

.

contador