francisco reynes naturgy
Naturgy

Naturgy comprarà a Cepsa el 34,05% de Medgaz per a elevar així el seu pes en ella fins al 49%. I ho farà a través d'una aliança amb BlackRock. A l'espera de rebre la llum verda de la CNMV, els de Francisco Reynés han signat ja una opció de compra amb el fons estatunidenc per a vendre-li el 50% del vehicle que passi a controlar la participació en el gasoducte que uneix Espanya i Algèria.

  • 23,72€
  • -0,92%

Segons apunten des de El Economista citant fonts pròximes a l'afer, l'opció de compra s'executarà aquest mateix mes de març.

El mitjà subratlla que Naturgy ja ha traslladat a aquesta societat la seva anterior participació del 15% a Medgaz, i que ha arribat a un acord amb un 'pool' de bancs liderat pel Santander. L'objectiu és rebre un préstec sense recurs de 260 milions per finançar l'operació, valorada en 445 milions.

Aquest préstec serà assumit en un 50% pel fons estatunidenc que, al seu torn, pagarà 160 milions en efectiu a Naturgy. D'aquesta forma, l'energètica augmentarà el seu protagonisme al gasoducte a cost zero.

Els de Reynés esperen rubricar la seva jugada comptant amb els 130 milions que Medgaz té previst retribuir als seus accionistes a partir de 2021 per pagar els interessos del crèdit als bancs i, finalment apuntar-se un benefici de 25 milions a l'any. "L'operació en conjunt no haurà suposat sortida de caixa per a Naturgy", assegura la companyia al seu comunicat.

L'operació ha estat rebuda amb certa tebior per analistes com els de Banc Sabadell. Aquests asseguren que es tracta d'"una notícia de poc impacte" i amb una petjada sobre els resultats de l'energètica "molt limitada" sense "tenir visibilitat de l'aportació que tindrà aquest increment del 15% al 24,5%".

Noticias relacionadas

contador