ep el presidente de naturgy francisco reynes
NATURGY

Naturgy ha decidit exercir l'opció signada amb BlackRock Global Energy & Power Infrastructure Fund (GEPIF) com a soci financer en el vehicle a través del qual controlaran el 49% de Medgaz, una vegada rebuda l'autorització per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a la presa de control del gasoducte amb l'estatal algeriana Medgaz.

  • 23,10€
  • 1,14%

El 15 d'octubre de l'any passat, Naturgy va arribar a un acord per adquirir el 34,05% de Medgaz a Cepsa Holding, una filial 100% de Mubadala, per 445 milions d'euros a través d'un vehicle de propòsit especial.

En el seu moment, es va indicar que aquest vehicle podria donar entrada a un soci financer, i a tal fi l'energètica presidida per Francisco Reynés va subscriure al març un acord amb BlackRock Global Energy & Power Infrastructure Fund (GEPIF) pel qual, a opció de Naturgy, GEPIF adquiriria un 50% del vehicle al mateix preu acordat per a adquirir la participació de Medgaz a Mubadala.

En un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Naturgy va indicar que la finalització d'aquesta transacció estarà subjecta a determinades condicions precedents, incloent-hi l'adquisició de la participació del 34,05%.

Així mateix, recorda que l'operació en conjunt no suposarà sortida de caixa per a la companyia, i que és consistent amb el seu pla estratègic 2018-2022, "que se centra en inversions que generin valor per a l'accionista, amb fluxos de caixa estables i predictibles".

Amb el tancament de les operacions, Naturgy i GEPIF controlaran al 50% el vehicle que ostentarà el 49% de Medgaz (després de l'adquisició del 34,05% a Mubadala i l'aportació de la participació actual de Naturgy a Medgaz del 14,95% al mateix preu).

Per part seva, l'estatal algeriana Sonatrach controlarà el 51% del capital del gasoducte, després d'haver adquirit el 8% restant a Mubadala.

MEDGAZ

Medgaz és responsable del disseny, construcció i operació del gasoducte d'aigües profundes des d'Algèria a Europa a través d'Espanya. Sonatrach és el propietari i operador del gasoducte des dels camps de gas Hassi R'Mel fins a Beni Saf a la costa algeriana, on es connecta amb Medgaz. El gasoducte es connecta a Almeria a la xarxa de transport espanyola, operada per Enagás.

El projecte va ser adjudicat en 2006 per l'Estat algerià per un període de 35 anys (fins a 2041), prorrogable per un període addicional de 15 anys.

Noticias relacionadas

contador