ep edificio de naturgy
NATURGY

Global Power Generation (GPG), una empresa conjunta de Naturgy Energy Group i Kuwait Investment Authority, s'ha adjudicat un contracte per construir un parc eòlic de 107 MW a Austràlia. suposarà una inversió total de 215 milions de dòlars australians (equivalents a 131 milions d'euros aproximadament) i entrarà en funcionament durant el segon semestre de 2022, segons ha informat la companyia presidida per Francisco Reynés.

  • 23,72€
  • -0,92%

Addicionalment, i com a part dels compromisos associats al projecte del parc eòlic, GPG, en la qual Naturgy ostenta una participació del 75%, s'ha compromès a instal·lar un sistema d'emmagatzematge d'energia en bateries de 20 MWh situat dins de l'ACT, que permetrà donar suport a la xarxa de distribució d'ACT a la subestació de Queanbeyan, en col·laboració amb TransGrid, el proveïdor de serveis de la xarxa de transport de la regió.

El contracte adjudicat és un 'Deed of Entitlement' a 10 anys amb tarifa regulada, per una energia equivalent a 100 MW de capacitat. "Donades les característiques del contracte adjudicat i les condicions del mercat australià, un dels països més atractius per a invertir en renovables, el projecte compleix plenament amb els criteris d'inversió i rendibilitat exigits per Naturgy per a la creació de valor", ha ressaltat la companyia.

El parc eòlic Berrybank Stage-2 serà la quarta inversió de Naturgy a Austràlia, a través de GPG. Amb aquest projecte, Naturgy aconseguirà una capacitat renovable d'aproximadament 600 MW a la regió, comptant el parc eòlic Crookwell 2 (96 MW), actualment en operació; Berrybank Stage-1 (180 MW), que estarà operatiu pròximament; i Ryan Corner (218 MW) adjudicat recentment per Snowy Hydro.

Naturgy està ultimant els permisos de diversos projectes renovables a Austràlia, que podrien suposar el desenvolupament de més de 400 MW de capacitat addicional, augmentant més d'un 150% la seva capacitat instal·lada actual al país i convertint-se en un dels dos productors independents d'energia eòlica més importants del país.

La companyia té una cartera de projectes de més de 600 MW al país i aspira a convertir-se en un dels principals operadors renovables d'Austràlia durant els pròxims tres anys, aconseguint una capacitat total de més de 1,3 GW.

Noticias relacionadas

contador