francisco reynes naturgy
Naturgy

Naturgy va registrar unes pèrdues de 3.040 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any com a resultat del deteriorament d'actius de més de 4.900 milions d'euros realitzat durant la primera meitat de l'any, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV ). Els analistes de Renta 4 no esperaven una "reacció significativa de la seva cotització" que finalment ha tancat amb una pujada del 0,14%.

  • 23,36€
  • -0,09%

Excloent-ne aquest impacte i altres elements no recurrents, el resultat net recurrent va créixer un 38%, fins als 877 milions d'euros, per la major activitat, menor amortització, i menors despeses financeres resultat de l'optimització del deute del grup.

A finals del passat mes de juny, amb motiu de la presentació del seu nou pla estratègic, Naturgy ja va anunciar aquesta revisió del valor dels seus actius duta a terme com a conseqüència de l'actualització de les principals hipòtesis i projeccions dels negocis, cosa que va motivar un deteriorament comptable de 4.851 milions d'euros, que impacta significativament i de forma extraordinària en el compte de pèrdues i guanys consolidat de l'any.

Així, el grup indica que el resultat comptable, "no comparable, queda distorsionat per la inclusió d'aquest deteriorament d'actius comptabilitzat al tancament del primer semestre" d'aquest any.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) es va situar al tancament de setembre als 2.976 milions d'euros, incloent-hi els elements no recurrents. Sense considerar aquests últims l'EBITDA recurrent va créixer un 10,1%, fins als 3.248 milions d’euros, principalment el suport de la millora en el negoci de Gas i Electricitat, així com en l'estabilitat dels negocis d'infraestructures; cosa que ha permès a la companyia més que compensar l'efecte negatiu dels tipus de canvi per import de 182 milions d'euros.

Durant el període, el grup va invertir 1.593 milions d'euros, un 41,9%, dels quals més del 70% es va destinar a projectes de creixement orgànic i compleixen els estrictes criteris de creació de valor del grup.

D'altra banda, el consell d'administració de l'energètica ha aprovat el pagament d'un segon dividend a compte dels resultats de 2018 de 0,45 euros per acció, que s'abonarà el pròxim 27 de novembre.

La companyia avança així en els seus compromisos pel que fa a la política de dividends, que marca l'objectiu d'un dividend total d’1,3 euros per acció amb càrrec a aquest present exercici, un 30% més que el 2017.

Noticias relacionadas

contador