ep edifici dendesa
ENDESA

Endesa (+0,3%) espera presentar els resultats dels seus primers nou mesos de 2018 el proper 5 de novembre després del tancament del mercat. Uns comptes en què JP Morgan espera "una desacceleració menor a la temuda", mentre manté la seva recomanació de sobreponderar i el preu objectiu de 20,50 euros respecte als 18,39 euros en què cotitza, un potencial alcista de l'11,4%).

  • 17,01€
  • -0,58%
  • 23,46€
  • -1,92%

JP Morgan recorda que "les paraules d'Endesa durant la presentació dels seus resultats semestrals van deixar els seus inversors a l'espera d'una dramàtica desacceleració en els comptes dels nou primers mesos del grup i, eventualment, amb la caiguda interanual de l'EBITDA durant el tercer trimestre".

Les dues energètiques presentaran resultats el pròxim 5 de novembre

Amb tot, JP Morgan creu que "les sòlides finances del seu negoci gasístic haurien de permetre a Endesa mantenir un EBITDA estable durant el tercer trimestre de l'any".

Segons el seu punt de vista, "un sòlid rendiment dels fonamentals de la companyia durant el tercer trimestre i els vents de cua (a curt termini) del quart trimestre de l'any apuntalen la nostra perspectiva que Endesa superarà les previsions d'EBITDA per 2018".

Tot i això, esperen que "la directiva d'Endesa esperi com a mínim fins al pròxim 21 de novembre, amb l'actualització del seu Pla Estratègic, per elevar els seus objectius de cara a la resta de 2018".

UN DUR TRIMESTRE PER A NATURGY

Respecte a l'altra energètica, JP Morgan preveu que tindrà un "dur trimestre", cosa que fa que li atorgui una recomanació de 'neutral' i un preu objectiu de 22,40 euros, respecte als 21,50 euros en què cotitza (un potencial alcista del 4,1%). Naturgy (+0,8%) també presentarà resultats el proper 5 de novembre abans del tancament del mercat.

JP Morgan espera que l'energètica es vegi especialment afectada per l'escassa contribució del seu negoci a Llatinoamèrica (especialment per l'efecte divisa a Argentina) i la pressió sobre els marges del seu negoci a Espanya.

Noticias relacionadas

contador