ep archivo   oficina de naturgy ubicada en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Naturgy ha iniciat la construcció de les dues primeres plantes fotovoltaiques de la companyia a Andalusia. Els projectes solars Tabernas I i Tabernas II, que l'empresa energètica promou en aquesta localitat d'Almeria, tenen una potència de 50 MWp cadascuna, suposaran una inversió de més de 52 milions d'euros i permetran la creació de més de 700 llocs de treball directes i indirectes.

  • 23,38€
  • -2,26%

Les plantes produiran més de 228 GWh/any d'energia, xifra que equival al consum elèctric anual de 65.400 habitatges i contribuirà a reduir més de 145.200 tones de CO2 a l'any. Amb aquestes dues noves instal·lacions, Naturgy superarà els 131 MW de potència instal·lada renovable a Andalusia.

El responsable de Desenvolupament de Projectes de Naturgy, Juan Ferrero, ha destacat que per a la companyia “és un dia important, ja que posem la primera pedra de les dues primeres plantes fotovoltaiques que Naturgy construeix en aquesta CA, reforçant així el nostre compromís amb Andalusia”. Ha insistit que "ambdós projectes demostren la forta aposta de la companyia per l'increment en generació renovable, contemplat al nostre Pla Estratègic 2021-2025".

Els projectes de les plantes fotovoltaiques Tabernas I i II s'han dissenyat tenint en compte la seva integració ambiental i paisatgística adequada. N'és una prova la gran varietat de mesures ambientals preventives i compensatòries que es duran a terme, com ara reforestacions en parcel·les amb escassa coberta vegetal natural; mesures agroambientals per afavorir l'hàbitat de les aus estepàries, amb sembra anual de cereal; la construcció de menjadores i abeuradors per a la fauna; majanos per a repoblació amb conill de muntanya i caixes niu, ruscos i refugis per a insectes, entre altres accions.

Naturgy té actualment tres parcs eòlics en funcionament a Andalusia, amb una potència total que supera els 81MW: Los Llanos, de 33,4 MW de potència i situat al terme municipal de Casares; El Tesorillo, situat a Sant Martí del Tesorillo i amb una potència instal·lada de 26 MW; i La Rábia, de 21,7 MW i ubicat a Jerez de la Frontera. A més, la multinacional energètica té en desenvolupament diversos projectes d'energia renovable, fet que confirma el ferm compromís de la companyia per Andalusia.

Naturgy va presentar aquest any el seu nou Pla Estratègic 2021-2025, amb què la companyia impulsarà el seu paper en la transició energètica i en la descarbonització, amb un objectiu de neutralitat d'emissions el 2050 i una potència instal·lada de fonts renovables propera al 60%.

La companyia té previst invertir 14.000 milions fins al 2025, dels quals aproximadament dos terços es dedicaran a l'impuls de la generació renovable. La potència de generació renovable del grup passarà dels gairebé 5 GW operatius actuals als més de 14 GW previstos per estar operatius el desembre del 2025.

Aquestes inversions confirmen el gir estratègic de la companyia cap a un mix energètic més sostenible i el compromís amb la transició energètica. Tot això sense abandonar els objectius fonamentals de creació de valor i creixement per a cadascun dels negocis, així com els objectius en matèria d'ESG. El 2020 Naturgy va reduir un 7% les emissions de gasos d'efecte hivernacle, que se sumen a la reducció del 16% protagonitzada el 2019. A més, va reforçar el seu compromís amb la sostenibilitat impulsant noves iniciatives d'acció social i avançant en les polítiques d'igualtat i diversitat.

Noticias relacionadas

contador