ep francisco reynes presidentenaturgy
NATURGY

Naturgy, a través de la seva filial de generació internacional d'energia elèctrica Global Power Generation (GPG), ha inaugurat el seu primer parc eòlic a Austràlia, anomenat Crookwell II, després d'una inversió de 177 milions de dòlars australians (uns 110 milions d'euros), ha informat l'energètica.

  • 25,02€
  • 1,13%

En concret, el projecte desenvolupat per GPG, societat participada en un 21% per Kuwait Investment Authority (KIA), es troba situat a l'Estat de Nova Gal·les del Sud, a 90 quilòmetres de Canberra, la capital australiana. El parc, que va ser adjudicat a GPG durant el tercer trimestre de 2016, té una potència de 91 megawatts (MW), compta amb 28 turbines i farà possible el proveïment d'unes 42.000 habitatges a Canberra gràcies a la generació de 300.000 megawatts/hora per any d'electricitat renovable.

L'energia generada està subjecta a un contracte de 20 anys de durada a tarifa regulada. S'espera que el parc contribueixi amb un resultat brut d'explotació (EBITDA) d'uns 12 milions d'euros l'any.

El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha destacat que aquest projecte representa "un pas molt important" en el reforç de la presència internacional de la companyia, ja que Austràlia "és un país molt atractiu per invertir en projectes d'energies renovables en combinar atractives rendibilitats per als inversors amb requeriments socials i mediambientals".

PRESÈNCIA A AUSTRÀLIA

L'empresa està desenvolupant també a la regió altres projectes innovadors en àrees com la tecnologia de zero emissions d'hidrogen. A més, fa unes setmanes, el Govern de Victòria anunciava l'adjudicació a Naturgy, a través de GPG, d'un total de 180 MW de potència de generació en un projecte eòlic ubicat a uns 150 quilòmetres de la ciutat de Melbourne.

La construcció del parc, anomenat Berrybank, comportarà una inversió total de 259 milions de dòlars australians (uns 166 milions d'euros) i es preveu que comenci a operar durant el segon semestre de 2020. S'espera que aquest parc contribueixi un EBITDA d'aproximadament 22 milions d'euros l'any una vegada que estigui en ple funcionament.

Naturgy també compta amb una cartera de projectes de més de 1.000 MW a Austràlia als Estats de Victòria i Nova Gal·les del Sud, dels quals al voltant de 500 MW estan preparats per al seu desenvolupament en cas d'adjudicació.

Noticias relacionadas

contador