ep el presidente y ceo de naturgy francisco reynes interviene durante la celebracion del iv foro
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

Naturgy ha arribat a un acord amb Ardian per a l'adquisició del 100% de les accions i els préstecs participatius d'ASR Wind, companyia propietària d'una cartera de 12 projectes renovables a Espanya composta per 422 MW en actius eòlics operatius regulats i 435 MW en projectes d'hibridació solar fotovoltaica que estan “en avançat estat de desenvolupament”.

  • 24,06€
  • 0,84%

La transacció atribueix un preu de compra pel capital d'ASR Wind (100%) de 536 milions, xifra que es tradueix en un valor de l'operació de 650 milions, equivalent a aproximadament 8 vegades EV/EBITDA 2023E.

A més, la transacció és "consistent amb els criteris d'inversió de Naturgy, centrant-se en tecnologies provades en geografies prioritàries, mantenint la seva disciplina financera i criteris de rendibilitat", ha dit la companyia en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

ASR Wind és una cartera eòlica d'"alta qualitat", ha subratllat Naturgy, i regulada amb 422 MW operatius, amb una vida regulatòria mitjana restant de 6 anys, diversificada a diverses ubicacions a Espanya d'alt valor i elevat recurs eòlic i solar (Castella La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Andalusia i Galícia) i properes a operacions existents de Naturgy. Els actius es traspassaran sense personal, per la qual cosa presenten "importants sinergies" en integrar-se a les operacions pròximes de Naturgy.

Addicionalment, ASR Wind "inclou una atractiva cartera de projectes d'hibridació solar fotovoltaica en estat avançat de desenvolupament, cosa que permet maximitzar el valor per punt de connexió del projecte". A més, destaca el comunicat, a la fi de la vida útil restant dels actius operatius, estimada en 16 anys de mitjana, es pot implementar una repotenciació eòlica per maximitzar el valor del projecte.

"La transacció representa un pas més en la consecució dels objectius estratègics de Naturgy, complementant els més de 1.000 MW de projectes renovables orgànics actualment en construcció a Espanya, que s'espera que estiguin operatius abans del final del 2024", ha destacat la companyia, que ha incidit que "el continu creixement en capacitat renovable permet recolzar la bona evolució de la seva àmplia i creixent base de clients".

Francisco Reynés, CEO de Naturgy, ha comentat que aquests parcs adquirits al fons d'infraestructures Ardian "tenen un excel·lent encaix estratègic, complint els paràmetres d'inversió de la nostra companyia i demostrant que la disciplina financera i el creixement inorgànic són compatibles per poder crear valor". A més, ha remarcat l'avenç que suposa aquesta operació per al compromís del grup amb el desenvolupament renovable a Espanya i amb l'impuls continuat amb la transició energètica al nostre país.

Per la seva banda, el director general de Renovables de Naturgy, Jorge Barredo, ha explicat que "la integració immediata d'aquests 12 parcs ens permet complementar la nostra cartera eòlica en operació a Espanya, en emplaçaments d'alt recurs eòlic, situats a prop dels nostres propis actius de generació renovable i, per tant, amb elevades sinergies operatives”. En les seves paraules, "es tracta d'una oportunitat de creixement plenament alineada amb la nostra estratègia de creixement a Espanya a través de tecnologies provades de generació renovable".

Subjecta a l'autorització de competència, s'espera que la transacció es completi el juliol del 2023.

Noticias relacionadas

contador