torrescoloncb1

Mútua Madrilenya ha adjudicat a Dragados, filial d'ACS, la reforma i rehabilitació de les Torres Colón de Madrid, amb l'objectiu de convertir-les "en una nova icona arquitectònica" per a la capital, augmentant l'espai per a vianants i n'eliminarà barreres arquitectòniques.

ACS

  • 38,78€
  • -3,15%

L'asseguradora s'ha decantat així pel grup que presideix Florentino Pérez, segons avança 'Expansión' i han confirmat a Europa Press fonts de la companyia, per al desenvolupament d'un projecte que suposarà un inversió de 65 milions d'euros per part de Mútua Madrilenya.

Es preveu que les obres de l'edifici concloguin l'any 2022 i la reforma comportarà l'eliminació del seu emblemàtic 'endoll', la rematada ornamental que corona el conjunt. En el seu lloc, s'erigiran quatre noves plantes d'oficines, mantenint-se sense alteracions l'altura (117 metres) i l'edificabilitat de les torres.

L'edifici dissenyat per Antonio Lamela, exemple de l'arquitectura suspesa d'Espanya i inaugurat el 1977, serà així remodelat per tercera vegada en 50 anys. S'encarregarà del projecte l'estudi Luis Vidal + Arquitectos, mentre que el nou disseny compta amb el vistiplau de la Comissió per a la Protecció del Patrimoni Historicoartístic i Natural (CPPHAN) de l'Ajuntament.

Les obres generaran més de 200 ocupacions directes i 400 d'indirectes entre petites i mitjanes empreses proveïdores, fonamentalment de la Comunitat de Madrid.

EDIFICI DE CONSUM GAIREBÉ NUL

L'edifici comptarà amb instal·lacions d'última generació quant a eficiència energètica i sostenibilitat, la qual cosa permetrà convertir-se en la primera torre de negocis d'Espanya amb la consideració d''Edifici de Consum Gairebé Nul'.

Les noves Torres Colón només utilitzarà energia elèctrica d'origen renovable, i consumirà un 60% menys d'energia que un edifici convencional. A més, gairebé el 10% de l'energia que es consumeixi serà generada pel propi edifici.

Per tot això, l'edifici emetrà pràcticament zero emissions de diòxid de carboni (CO₂), comparat amb les 1.000 tones anuals d'un immoble similar d'oficines convencional.

Noticias relacionadas

contador