file photo illustration shows elon musk image on smartphone and printed twitter logos

Nova polèmica al voltant d'un sospitós habitual: Elon Musk. El conseller delegat de Tesla i Twitter ha assenyalat que, de cara al futur, només els subscriptors de Twitter Blue, el servei de pagament per verificació de comptes de la companyia, podran votar en enquestes que decideixin “canvis importants” a la plataforma després de que el magnat perdés una votació en què posava el càrrec a disposició dels usuaris.

"Twitter farà aquest canvi", ha assegurat Musk en resposta a un usuari de Twitter que suggeria que únicament els usuaris de Twitter Blue puguin votar en enquestes relacionades amb la direcció de la xarxa social. Un dia abans, el magnat es va comprometre a sotmetre's a votació totes les decisions de política de Twitter amb tots els usuaris. Dit d'una altra manera: “Com que no m'agrada el que ha sortit i la pilota és meva, me l'emporto i no hi juga ningú”.

Dels participants a l'enquesta, un 57,5%, més de 10 milions d'usuaris, es van mostrar a favor que Musk presentés la seva dimissió com a CEO de Twitter. Una votació, per cert, la qual Musk va prometre que respectaria els resultats que en sortís. “La qüestió no és trobar un nou CEO, sinó trobar un CEO que permeti que Twitter visqui”, va afegir. Des que perdés l'enquesta, Musk només ha retuïtejat contingut promocional de les seves companyies i propaganda política.

A aquest cop de volant se suma l'expulsió per una setmana de la plataforma de diversos periodistes contraris a les polítiques de Musk a la xarxa social, així com a un compte que informava dels moviments que feia el jet privat del magnat i que els periodistes havien retuitejat. Segons Musk, bloquejarà i eliminarà els comptes de tots aquells que comparteixin informació personal de tercers (doxxing).

Tot i això, no és l'única controvèrsia protagonitzada pel dirigent de la xarxa social de l'ocell blau. Durant divendres passat 16, diversos d'aquests periodistes expulsats van tenir accés a un Twitter Spaces, el servei d'àudio de la companyia, en què explicaven els motius que els havien portat a ser expulsats de la xarxa social i debatien sobre les polítiques de Musk al capdavant de la companyia.

Tot discorria amb normalitat fins que Musk va decidir entrar i formar part de la conversa. Després que els periodistes li preguntessin quina era la diferència entre el comportament que havien tingut ells i articles que difonen informació personal, com la que es trobava a l'ordinador personal de Hunter Biden, fill del president dels Estats Units.

Musk no va donar resposta, va abandonar la conversa i poc després la funció de Twitter Spaces va deixar d'estar disponible de la plataforma. En aquests moments, tampoc no es pot accedir a la xerrada, encara que diversos usuaris han gravat i publicat aquests àudios tant a Twitter com a altres xarxes socials.

Noticias relacionadas

contador