file photo illustration shows elon musk image on smartphone and printed twitter logos

Elon Musk continua donant forma al nou Twitter. El nou capítol a la història protagonitzada per l'excèntric magnat té a veure amb els comptes suspesos, ja que aquest ha anunciat un indult generalitzat per a tots els usuaris expulsats de la plataforma de l'ocell blau. “El poble ha parlat. L'amnistia començarà a la setmana vinent. Vox populi, vox dei”, va tuitejar Musk.

La notícia arriba després de fer una enquesta respecte d'això en què el 72,4% dels més de 3 milions de participants van votar a favor de reinstaurar els comptes suspesos. “Hauria Twitter oferir una amnistia general als comptes suspesos, sempre que no hagin infringit la llei o realitzat un correu brossa atroç?”, preguntava el conseller delegat de Tesla.

Històricament, Twitter ha suspès els comptes que promouen missatges d'odi i d'assetjament a individus o minories, així com aquells que incitin a la violència o que difonguin informació falsa que pugui resultar perjudicial. En aquest sentit, la formulació de la pregunta feta pel magnat no cobriria molts d'aquests supòsits i podria tornar a obrir la porta de la xarxa social a molts indesitjables.

Així mateix, aquest fet es produeix pocs dies després que Musk restablís el perfil de Trump a la xarxa social després d'una nova enquesta pública. Aleshores, la jugada no li va sortir com pensava ja que l'expresident dels Estats Units, el perfil del qual va ser suspès el 6 de gener de 2021 després de l'assalt al Capitoli dels Estats Units, va rebutjar tornar a la xarxa social argumentant que no veia “cap raó per fer-ho”.

Cal recordar que Truth Social ha estat la principal font de comunicació directa de Trump amb els seus seguidors des del mes de maig passat. El seu acord amb l'empresa no li impedeix ser present a altres xarxes socials. Segons una publicació remesa a la SEC al maig, Trump només està obligat a concedir a Truth Social una exclusiva de sis hores per a qualsevol publicació, però és lliure de publicar "missatges polítics, recaptació de fons polítics o esforços per aconseguir el vot" a qualsevol lloc.

En canvi, Musk sí que es va mostrar frontalment en contra de readmetre el teòric de la conspiració Alex Jones, condemnat per difamació per difondre informació falsa i bulls assegurant que la matança de Sandy Hook, que es va saldar amb 26 morts en un col·legi de Newtown (Connecticut ) el 2012 va ser una farsa orquestrada per erosionar el suport al dret de possessió d'armes.

“El meu primogènit va morir als meus braços. Vaig sentir el seu darrer batec. No tinc misericòrdia per a ningú que utilitzi les morts de nens per al seu benefici, per a la política o per assolir la fama”, va tuitejar Musk.

NOU SISTEMA DE VERIFICACIÓ

D'altra banda, Musk també ha anunciat que el nou sistema de verificació de Twitter es llançarà la setmana que ve amb diferents colors depenent del tipus de compte.

“Ho sento pel retard, però estem intentant llançar el nou sistema de verificació per divendres que ve. Utilitzarem un 'check' daurat per a empreses, un de verd per a entitats governamentals, un de blau per a individus (celebritats o no) i tots els comptes seran manualment autentificats abans d'activar aquesta verificació”, ha indicat Musk, que creu que aquesta mesura és “dolorosa, però necessària”.

Cal assenyalar que Musk va posposar el rellançament del servei de verificació de pagament de la plataforma (Twitter Blue) després d'anunciar que estaria llest el proper 29 de novembre i que només tornaria quan hi hagués un “alt nivell de confiança per aturar la suplantació d'identitats” .

El servei de subscripció és l'intent de Musk de trobar una nova font d'ingressos a Twitter com a part de la reorganització controvertida de la companyia, per a la qual no ha descartat la fallida. Així mateix, el magnat ha acomiadat la meitat de la plantilla a nivell mundial, la qual s'ha posat en peu de guerra contra Musk per les pobres condicions de treball que planeja instaurar a la companyia.

Noticias relacionadas

contador