dl marks and spencer m&s ms shop sign shopping
Sharecast photo / Josh White

Marks & Spencer adverteix que la inflació afectarà el creixement dels guanys aquest any. Tot i que el comerç havia estat encoratjador des de principis d'abril, la companyia espera que les pressions financeres sobre els clients s'aprofundin durant la resta de l'exercici.

"Esperem que la disminució dels ingressos reals s'aguditzi a la segona meitat i perduri almenys durant la resta de l'any fiscal".

El grup de roba i aliments ha presentat resultats. Fins a l'abril, va obtenir un guany abans d'impostos ajustat de 522,9 milions de lliures, en línia amb les previsions dels analistes. Els ingressos van ser de 10.800 milions de lliures esterlines, un 7% més que l'any passat.

Però per a l'any 2022-2023, M&S considera que els guanys seran més baixos, ja que no veuria una repetició de l'alleugeriment de les taxes comercials per part del govern, el seu negoci internacional no veuria una contribució de Rússia i estava invertint en el creixement de la capacitat en empresa conjunta Ocado Retail.

La perspectiva cautelosa d'M&S es produeix després que el president executiu, Steve Rowe, hagi aconseguit avenços en la reactivació de la fortuna del grup. Precisament, Rowe deixarà el càrrec de director general després de sis anys al lloc més alt, posant fi a una carrera de 39 anys a M&S. El succeirà el cap d'aliments i el director d'operacions conjunt, Stuart Machin.

Noticias relacionadas

contador