Mothercare, baby goods, retail

Mothercare, la companyia britànica dedicada a la venda de productes per a nadons, es dispara aquest divendres en borsa (+12%) després d'anunciar que ha completat el seu pla de tancament de botigues i comunicar la reducció de deute i la retallada de pèrdues l'any fiscal 2018.

La britànica va reduir el seu deute net pendent a poc menys de 7 milions de lliures mentre que va retallar les pèrdues fins als 67 milions de lliures des dels 94 milions de l'any anterior.

"Hem aconseguit una gran quantitat de diners aquest any refinançant, reestructurant i reorganitzant Mothercare per assegurar un futur sostenible per al negoci", ha afirmat el seu conseller delegat, Mark Newton-Jones. "La major part de la feina ja està fet", ha afegit.

L'empresa aspira a estar lliure de deutes per a finals de 2019, en retallar la seva càrrega en aquest sentit en un 84,4%.

"Mothercare ha donat a conèixer les seves xifres amb un dia de retard a causa de la seva complexa situació financera i ha valgut la pena l'espera ja que les accions es van disparar un 20%. No obstant això, aquest sentiment positiu se centra en la reestructuració per la qual ha passat el grup més que en les vendes. Les vendes van caure un 8,9%, una xifra desastrosa per a qualsevol minorista. La direcció va culpar de la reducció una menor confiança en la marca sumada a les incerteses macro", assenyala Helal Miah, analista de The Sare Centre.

"Fins i tot amb una millor estructura financera, els problemes ressorgiran simplement a causa de l'estat de l'entorn minorista al Regne Unit. Els inversors haurien de considerar la pujada d'avui com un indult temporal", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador