ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez-galan
IBERDROLA - Archivo

Morgan Stanley considera que el dividend d'Iberdrola és un dels més sòlids a Europa al costat del d'altres companyies com Bae Systems, Carrefour, Danone, Allianz, Akzo Nobel, Sanofi, Vodafone, Enel i Orange.

  • 11,50€
  • -0,99%

L'elèctrica preveu que tant el seu benefici net com el seu dividend de 2020 s'incrementin, malgrat l'actual crisi per la pandèmia del coronavirus. Així ho ha assegurat el seu president, Ignacio Sánchez Galán, durant la junta d'accionistes, que ha celebrat via telemàtica. D'aquesta forma, tornaria a aconseguir una rendibilitat rècord, per sobre dels 3.406 milions que va obtenir el 2019.

Sánchez Galán no ha donat previsions concretes quant a xifres. Cal recordar que, al marge de l'evolució del negoci en si, Iberdrola podrà registrar a la seva comptabilitat de 2020 l'impacte positiu de la venda de 8% de Siemens Gamesa, que li va reportar 1.000 milions d'euros i unes plusvàlues de 485 milions.

DIVIDEND, A l'ALÇA

"Creiem en una economia social de mercat, prestem un servei essencial", ha assegurat Galán a la pregunta d'un accionista sobre si mantindrà el dividend. "Molts dels nostres accionistes són pensionistes", ha indicat. "Em consta que el dividend complementa els seus ingressos. Poden estar segurs que som conscients de les seves necessitats", ha insistit. Amb càrrec a 2019, el dividend va ser de 0,4 euros per acció i la previsió de la companyia és mantenir la línia creixent al 2020.

"Gràcies a un política financera prudent tenim liquiditat per a 18 mesos", en el pitjor escenari, ha matisat el directiu durant la seva intervenció. "Aquesta política financera ens permet pagar el dividend i realitzar, i fins i tot accelerar, les inversions". En aquest sentit, Galán ha indicat l'emissió de bons comunicada aquest dimecres, per valor de 750 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador