ep un hombre utilizando un ordenador
JUNTA

Les empreses de telecomunicacions milloraran clarament la seva reputació entre els consumidors per la seva feina durant la crisi generada pel Covid-19, segons recull un informe elaborat pels analistes de Morgan Stanley, un aspecte en el qual la firma coincideix amb la resta de cases d'anàlisis.

  • 4,11€
  • -1,18%

Tradicionalment, les companyies de telecomunicacions no solien ocupar els primers llocs entre les empreses més ben valorades, no obstant això, en l'actualitat problemes com l'atenció deficient al client, mala cobertura, tarifes elevades o factures inesperades per roaming "semblen definitivament superats".

Així, l'"excel·lent reacció i les facilitats" de les companyies de telecomunicacions davant la crisi provocada per la pandèmia del Covid-19 està fent que els consumidors apreciïn més els serveis que les empreses del sector els ofereixen.

Segons l'informe de l'entitat financera, que recull les claus que, en la seva opinió, marcaran el futur d'aquest sector a Europa després de la pandèmia, les operadores estan prestant serveis "molt valuosos" a la comunitat, facilitant el teletreball, la formació a distància i l'entreteniment en temps de confinament.

Al mateix temps, afegeix que les empreses estan tenint gestos de generositat cap a la societat en forma de descomptes i d'aportacions solidàries, que estan sent "molt ben percebuts" per la ciutadania.

Entre els exemples que Morgan Stanley ofereix sobre el sector a Espanya, s'hi troba la decisió de Telefónica de desplegar les xarxes de l'hospital instal·lat a l'Ifema (Madrid), l'ampliació de 30 gigues de dades sense cost addicional durant dos mesos als clients de Fusió i mòbils i l'accés gratuït a Movistar Júnior. Tot això, al marge de la qualitat del servei i el bon funcionament de la seva xarxa.

COMPORTAMENT DE LA XARXA

De fet, un tercer element molt destacat per Morgan Stanley és el bon rendiment que han registrat les xarxes europees davant un augment exponencial de la demanda i un volum de dades que trenca tots els rècords històrics.

En el cas de Telefónica a Espanya, els volums van créixer un 40% en l'ús de mòbil per a veu i entre un 60% i un 70% en el de dades de la xarxa fixa durant la primera jornada laboral d'Estat d'alarma, una pressió que les xarxes estan suportant sense cap incident destacable.

L'informe també preveu que els volums d'ús s'incrementaran a l'Europa post-covid, avançant progressivament cap als plans de dades il·limitades i moderant-se la tendència descendent en la contractació de línies fixes.

Morgan Stanley creu possible, encara que no probable, que es produeixin millores reguladores o que s'introdueixin mesures favorables a la competència a curt termini. Tampoc preveu ajudes financeres al sector, precisament pel seu bon comportament en aquesta crisi i al seu caràcter anticíclic.

Quant als beneficis de les empreses, l'entitat financera considera que les companyies de telecomunicacions van suportar i comportar-se millor que la mitjana del mercat, amb descensos lleugers entre el 5% i el 15% segons els casos.

Noticias relacionadas

contador