• Reitera el consell de sobreponderar
ferrovial portada

Els experts de Morgan Stanley creuen que cal 'canviar el xip' amb Ferrovial, deixar de posar en valor els aspectes negatius (com els problemes amb els quals ha hagut d'enfrontar-se al Regne Unit o, més recentment, la decepció del marge de Construcció) i enaltir més les seves fortaleses, encarnades principalment per la seva divisió de Concessions.

  • 28,92€
  • 0,28%

"El creixement del valor raonable a les autopistes no ha estat recompensat", assenyalen aquests analistes. "Durant els últims tres anys, els problemes al Regne Unit i a la seva divisió de Construcció han dominat la història de la companyia, tot i que aquests negocis representen només el 18% de la seva valoració, segons les nostres estimacions. S'ha prestat poca atenció a les Concessions, que han superat sistemàticament les expectatives i per a les quals el nostre valor raonable ha augmentat en un 39% durant tres anys, fins als 18 euros", expliquen aquests experts.

Continuen explicant des de Morgan Stanley que les accions de Ferrovial estan ara mateix un 5% per sota del valor raonable per Concessions juntament amb Budimex. "Les autopistes i els aeroports estan valorades en 18 euros per acció a la nostra suma de parts, i la participació del 51% en Budimex suma 0,75 euros. És a dir, un 5% superior al preu actual de l'acció, la qual cosa implica zero per als 9.300 milions d'ingressos en contractació. El nostre valor just d’11.100 milions per a les autopistes està per sota del rang de valor just estimat d’11.330-14.350 milions de Ferrovial".

Els experts de Morgan esperen que les autopistes dels Estats Units continuïn augmentant el seu valor i dupliquin la seva contribució a l'EBITDA.

"Podria haver-hi més notícies negatives a curt termini, però l'equació risc/recompensa està esbiaixada molt positivament. (...) Els riscos des del nostre punt de vista inclouen pèrdues contínues per l'erosió de construcció i serveis o una forta depressió econòmica que impacti en el tràfic de les autopistes", conclouen aquests experts.

Amb tot, Morgan Stanley ha elevat el seu preu objectiu sobre Ferrovial fins als 22 euros des de 21 euros i ha reiterat el consell de sobreponderar.

Noticias relacionadas

contador