• Els esforços dels bancs espanyols per millorar la qualitat dels seus balanços generals, recapitalitzar i incrementar les seves provisions han millorat la seva capacitat global d'absorció de pèrdues, segons Moody’s
bancos espanoles

L'agència de qualificació Moody’s ha anunciat aquest dijous que manté la perspectiva estable sobre el sistema bancari espanyol que reflectint les perspectives d'aquests experts que es vegi una reducció contínua en els préstecs problemàtics i una rendibilitat constant el 2017 i 2018. Aquesta perspectiva estable també expressa les previsions de Moody’s sobre com evolucionarà la solvència bancària a Espanya durant els propers 12-18 mesos.

  • 0,32€
  • 0,00%
  • 4,85€
  • 2,16%
  • 1,78€
  • 2,65%

En un informe titulat "Perspectives del sistema bancari: Espanya- Perspectiva estable davant d'una economia sòlida que dóna suport a la qualitat dels actius, rendibilitat constant", Alberto Postigo, vicepresident i sènior credit officer de Moody’s, apunta que, si bé, l'estoc total d’actius problemàtics dels bancs espanyols segueix sent alt, el sòlid creixement del PIB els permetrà seguir millorant les seves mètriques de qualitat, encara que a un ritme més lent que l'any passat. "També esperem que la rendibilitat dels bancs es mantingui estable el 2017-18", afegeix.

Els esforços dels bancs espanyols per millorar la qualitat dels seus balanços generals, recapitalitzar i incrementar les seves provisions han millorat la seva capacitat global d'absorció de pèrdues. No obstant això, el gran volum d'actius fiscals diferits, que Moody’s considera una forma de capital de baixa qualitat, soscava la seva fortalesa de capital, assenyala l'agència.

El finançament i la liquiditat dels bancs es mantindran estables el 2017 i 2018, afegeix l'agència, amb dipòsits i contractació de carteres de préstecs reduint la bretxa d'anys recents. No obstant això, Moody’s espera que els ingressos dels bancs espanyols estiguin sota pressió a mesura que els baixos de tipus d'interès erosionen els seus marges nets d'interessos. Malgrat això, la seva rendibilitat final probablement es mantindrà estable a causa del contrapès de menors provisions.

El plantejament de Moody’s d'una moderada probabilitat que el govern hagi de donar suport, amb fons públics, algun sdels sis grans bancs espanyols roman sense canvis. La normativa europea, transposada a les legislació espanyola al juny de 2015, restringeix l'ús de fons públics per recapitalitzar bancs i va reduir significativament les expectatives anteriors de Moody’s de suport governamental, conclou l'agència a l'informe.

Noticias relacionadas

contador