commerzbank deutsche juntos bueno
15,54€
  • -1,00€
  • -6,02%

L'agència de qualificació Moody's ha retallat la perspectiva de sistema bancari alemany d'estable' a 'negativa'. Moody's espera que la rendibilitat i la solvència dels bancs germànics es debilitin durant els propers 12 a 18 mesos en un entorn de tipus d'interès baixos.

  • 14,06€
  • -0,32%

"La feble rendibilitat dels bancs seguirà augmentant a mesura que disminueixi el marge d'interessos", va dir Bernhard Held, analista de Moody's. "Els bancs comercials tradicionals i, en particular, les institucions finançades amb dipòsits, tindran dificultats per superar els seus costos en un entorn de tipus d'interès contínuament baixos, al temps que les provisions per pèrdues per préstecs són insosteniblement baixes", va afegir.

Els bancs més petits d'Alemanya, purament finançats per dipòsits, seran els més afectats. Els seus préstecs i valors que vencen continuaran revalorant-se a tipus més baixos, mentre que els tipus d'interès pagats pels dipòsits minoristes se situen a la pràctica al 0% o a prop del 0%.

"Els bancs alemanys han tingut un èxit molt limitat en la millora de la seva elevada relació cost/benefici, que va aconseguir el 80% el 2018. L'historial d'harmonització de la dinàmica de costos i ingressos durant els últims anys ha estat feble i és poc probable que millori a curt termini a la llum dels continus vents en contra dels ingressos", va assenyalar l'agència.

Noticias relacionadas

contador