• L'agència de qualificació ressalta que els mercats nacionals seran claus per a Telefónica i Telecom Italia
Pallete-telefonica-2

L'agència de qualificació Moody’s ha destacat que Telefónica posseeix un major perfil financer i de negoci respecte al de Telecom Italia a causa de la seva "mida més gran, la seva presència internacional i la seva capacitat de vendre actius no estratègics"

El vicepresident de Moody's ha recalcat que "encara que Telefónica té una posició creditícia en general més fort que Telecom Italia, l'operadora italiana mantindrà el seu lideratge respecte a Telefónica en termes de marges", a l'informe presentat que analitza les dues 'telecos'.

L'agència de qualificació ressalta que els mercats nacionals seran claus per a Telefónica i Telecom Italia

Segons l'agència de qualificació, Telefónica posseeix "una mida més gran, una empremta internacional més reconeguda (sobretot a Amèrica Llatina) i posseeix un potencial per poder vendre actius no bàsics" amb les quals poder reduir el deute. Per aquestes raons, Moody's qualifica que té un millor perfil financer i de negoci. D'altra banda, a l'informe que s'ha presentat, Telecom Italia mantindrà el lideratge sobre Telefónica en "termes de marges".

ELS MERCATS DOMÈSTICS SÓN CLAUS

Una altra de les claus del dossier de Moody’s és la referent als mercats nacionals. Segons l'agència de comunicació, poder potenciar les seves nínxols a les seves fronteres resulta "clau". En aquest apartat recalca que Telefónica es beneficiarà d'un major impuls al mercat espanyol, tot i el feble començament que ha registrat el 2017 en termes de beneficis. Respecte a Telecom Italia s'incideix en el fet que durant 2017 i 2018 continuarà en "progrés".

En relació amb els mercats, l'agència de qualificació apunta que Telefónica obtindrà "més ingressos" respecte als de Telecom Itàlia a causa dels seus negocis a Llatinoamèrica. Moody's pensa que el creixement anual de la facturació de Telefónica estarà en línia amb la seva previsió mitjana per a les 'telecos' europees (entre un 1% i un 2%), mentre que el de Telecom Itàlia serà inferior a l'1%.

Respecte a les seves polítiques financeres, Moody's apunta que són "similars", atès que les dues empreses s'han compromès a reduir el seu deute i equilibrar la seva remuneració a l'accionista al mateix temps que mantenen unes fortes mètriques creditícies. "Moody's creu que Telefónica té una major flexibilitat per aconseguir els seus objectius financers", postil·la.

Noticias relacionadas

contador