ep archivo   iag
EUROPA PRESS - Archivo

Moody's ha millorat la qualificació de família corporativa (CFR) d'IAG fins a 'Ba1' des de 'Ba2' i la qualificació de probabilitat d'incompliment (PDR) a 'Ba1-PD' des de 'Ba2-PD', alhora que ha rebaixat la perspectiva de positiva a estable.

IAG

  • 1,99€
  • -2,65%

L'agència de qualificació també ha millorat les qualificacions dels bons sènior no garantits de 500 milions d'euros amb venciment el 2025, els bons sènior no garantits de 500 milions d'euros amb venciment el 2027 i els bons sènior no garantits de 700 milions d'euros amb venciment el 2029 a 'Ba2' des de 'B1'.

Els estrategs de Moody's han destacat la forta recuperació del trànsit i la rendibilitat el 2023, amb una demanda i preus sòlids i continus, la reducció del deute brut mantenint una excel·lent liquiditat, els riscos baixistes per a l'exercici derivats de pressions macroeconòmiques poden adaptar-se ateses les mètriques creditícies actuals i la reducció de la subordinació estructural i contractual dels pagarés sènior no garantits d'IAG per explicar-ne les qualificacions.

"Les fortaleses creditícies d'IAG que donen suport al seu CFR Ba1 inclouen la gran escala del grup, les seves marques reconegudes i la seva extensa i diversificada xarxa global, les seves sòlides posicions de mercat en determinades rutes, incloent-hi rutes transatlàntiques altament rendibles, i en aeroports molt sol·licitats, incloent-hi Heathrow, Gatwick, Madrid, Barcelona i Dublín, i transformació i millora de la flexibilitat de costos", indiquen des de l'agència.

El CFR 'Ba1' del grup reflecteix, a més, restriccions creditícies, així com el difícil entorn macroeconòmic, incloent-hi un creixement moderat i una inflació persistent. "Aquests factors posen en dubte la inelasticitat dels preus de la demanda, ja que les aerolínies segueixen enfrontant alts preus del combustible (malgrat una bona cobertura de cobertura) i inflació en els costos laborals i altres costos", adverteixen des de Moody's.

Així mateix, IAG corre riscos d'interrupcions operatives a tot l'ecosistema de l'aviació i la seva exposició als viatges corporatius, que triguen més a recuperar-se de la pandèmia, l'ha fet més dependent dels viatges de plaer.

La perspectiva estable, per la seva banda, reflecteix principalment les expectatives de Moody's que el ritme de qualsevol millora a les mètriques creditícies es reduirà durant els propers 12 a 18 mesos, en particular atès un major creixement de la capacitat i una inelasticitat incerta de la demanda. "Les perspectives suposen que el grup preservarà la seva sòlida liquiditat i que no es produiran adquisicions finançades amb deute que augmentin materialment el palanquejament", afirmen.

Les qualificacions es podrien millorar si el deute brut/EBITDA ajustat d'IAG es redueix a menys de 3 vegades de manera sostenible, mentre que el flux de caixa/deute retingut ajustat augmenta de manera sostenible per sobre del 25% i els marges operatius es mantenen còmodament per sobre del 10%. "Una millora també requeriria que el grup mantingués una forta liquiditat, incloent-hi la major part de l'efectiu del balanç", remarquen a Moody's.

En canvi, les qualificacions podrien baixar si el palanquejament ajustat de la companyia torna a superar 4,0x, o si el flux de caixa/deute retingut ajustat es redueix de manera sostenible molt per sota del 20%. "Les qualificacions també podrien rebaixar-se si els marges operatius del grup tornessin a caure a un percentatge de mitjà dígit, o si la liquiditat s'afebleix materialment", conclouen a l'agència creditícia.

Noticias relacionadas

contador