meinrad-spenger-ceo-masmovil
MásMóvil

L'agència de qualificació creditícia Moody's considera que l'oferta pública d'adquisició (OPA) presentada pels fons KKR, Cinven i Providence sobre la totalitat de les accions de MásMóvil per un import total de 2.963,57 milions d'euros, a raó de 22,50 euros en efectiu per cada títol, no té "impacte immediat" en el ràting de l'operadora, situat actualment en 'B1'.

  • 22,50€
  • 0,00%

En un comunicat, Moody's assenyala que en aquest moment hi ha encara una sèrie d'"incògnites" sobre l'operació, com ara el percentatge de capital que els fons podran ser capaços d'assegurar en l'oferta, la futura estructura de capital de la companyia després del canvi de control o la polítiques financeres que el nou propietari pugui implementar.

No obstant això, l'agència de qualificació creditícia també assenyala la tranquil·litat que aporta el fet que les firmes adquirents s'hagin compromès a mantenir l'estratègia, el pla de negoci i l'equip gestor actuals de la quarta operadora de telecomunicacions del mercat espanyol.

Moody's recorda que, abans d'aquest anunci, el ràting de MásMóvil estava "sòlidament posicionat" a la categoria 'B1', que reflecteix el seu historial de sòlid acompliment operatiu, la qualitat del seu equip directiu i l'execució reeixida de la seva estratègia actor disruptor al mercat espanyol.

Així mateix, remarca que l'empresa ha registrat un "consistent" creixement dels ingressos, amb un fort nivell d'altes netes i cada vegada més quota de mercat. recolzada en la seva "reeixida estratègia" multimarca.

L'agència també incideix en què la reducció de costos continua sent "crítica" per a la millora del marge de la companyia, i espera que aquesta baixada de les despeses s'accelerarà gràcies a les eficiències operatives, les sinergies i els "acords intel·ligents" per gestionar l'ús de les xarxes.

Després de l'operació anunciada per a l'exclusió de MásMóvil de la borsa, Moody's espera que, com sol ser el cas sovint dels acords que impliquen capital privat, la tolerància cap a l'endeutament s'amplii i la governança sigui, en comparació, menys transparent que la d'una companyia cotitzada.

No obstant això, afegeix que, com a companyia "sòlidament posicionada" a la categoria 'B1', MásMóvil té una certa capacitat d'endeutament en el seu actual ràting, particularment tenint en compte el recent "sòlid" acompliment operatiu i l'expectativa de Moody's que els ingressos i el resultat brut d'explotació (Ebitda) continuïn creixent en els pròxims dos o tres anys malgrat l'impacte negatiu de la Covid i les seves conseqüències econòmiques.

"Continuarem analitzant els anuncis de la companyia, i seguirem comentant una vegada que sorgeixin més detalls sobre la transacció, avaluant fins a quin punt el fort posicionament al seu ràting pot absorbir completament el probable augment de l'apalancament resultant de l'OPA", incideix.

Noticias relacionadas

contador