• Cebrián deixa aquest càrrec que ostenta des de 1988
Prisa 630px

L'escollit per substituir Juan Luis Cebrián com a president del grup Prisa és Javier Monzón, expresident d'Indra. La companyia celebrarà un Consell d'Administració divendres durant el qual aprovarà la sortida del seu actual president i el nomenament del nou.

  • 0,34€
  • 0,59%

Segons informa el diari El Confidencial, l'elecció de Monzón per liderar Prisa comptaria el suport de Telefónica, Santander, CaixaBank i HSBC, que sumen més del 30% del capital de la companyia, i també amb el suport del fons Amber Capital, que controla el 19% del seu accionariat. Juan Luis Cebrián deixa aquest càrrec, que ostenta des de 1988. Abans va ser el fundador d'El País el 1976.

Ara Prisa s'enfronta a moments decisius. La companyia tirarà endavant una ampliació de capital que arribaria als 500 milions d'euros, que donarien oxigen al grup, fortament endeutat, amb 1.486 milions al tancament del passat any, quan va patir unes pèrdues de 67,9 milions d'euros. L'empresa amb seu a Madrid va informar el mes passat que està considerant diverses opcions per reduir el palanquejament i està mantenint converses amb diverses parts.

En intents previs per vendre Santillana, Prisa aspirava a recaptar fins a 2.000 milions d'euros, segons indicaven fonts de la negociació a Bloomberg. Els esforços de l'empresa per obtenir liquiditat van conduir a la venda de la unitat portuguesa Media Capital de Prisa al juliol per 440 milions d'euros, incloent-hi el deute.

Noticias relacionadas

contador