• Les companyies afectades són Monarch Airlines, Monarch Holidays Ltd., First Aviation Ltd, Avro Ltd. i Somewhere2stay Ltd.
ep monarch airlines
MONARCH AIRLINES

L'Autoritat d'Aviació Civil del Regne Unit ha anunciat que l'aerolínia Monarch ha entrat en bancarrota i deixa d'operar de manera immediata, deixant a terra 110.00 passatgers que no podran volar en els avions que tenien reservats. A més, a prop de les 300.000 reserves futures també queden en paper mullat.

L'aerolínia britànica Monarch Airlines ha anunciat que cessa les seves operacions a partir d'aquest dilluns i ha forçat les autoritats a iniciar un procés de repatriació que afectaria desenes de milers de viatgers atrapats a l'estranger. Segons ha informat l'aerolínia en un comunicat, el govern britànic ha demanat noliejar 30 avions a l'Autoritat d'Aviació Civil (CAA) per tornar "al voltant de 110.000 passatgers" a casa seva, segons ha informat la institució.

A la seva pàgina web, el grup va cridar a tots aquells que tinguin algun viatge planificat amb alguna de les seves companyies en fallida a que no vagin a l'aeroport. Aquells que tinguin itineraris reservats a partir del 15 de desembre no tindran dret a reclamacions. Les companyies afectades són Monarch Airlines, Monarch Holidays Ltd., First Aviation Ltd., Avro Ltd. i Somewhere2stay Ltd. "Les pressions en els costos acumulats i un entorn molt competitiu al mercat de les aerolínies europees de curt recorregut han contribuït que Monarch Airlines hagi experimentat un període sostingut de pèrdues", va afirmar un dels administradors de Monarch Ailines Ltd i Monarch Travel Group, Bliar Nimmo, en declaracions a la BBC.

La situació en aquest mercat ha portat aquest any Air Berlin i Alitalia a sortir a subhasta després de caure en fallida

La situació en aquest mercat ha portat aquest any Air Berlin i Alitalia a sortir a subhasta després de caure en fallida. El col·lapse de la companyia suposa un problema per a les grans companyies proveïdores d'aeronaus, tant per a aquelles arrendadores que ja van finançar la comanda de 36 avions Airbus, com per Boeing, que va vendre 32 models del seu 737 MAX, amb un valor aproximat de 3.500 milions de dòlars (gairebé 3.000 milions d'euros).

MILERS DE TREBALLADORS, EN DISPUTA

L'aerolínia no ha concretat què succeirà amb els milers de treballadors. El 2014 va anunciar una retallada d'un terç de la seva plantilla en una acció que li va costar el lloc de fins a 1.000 empleats. El ministre de transports britànic, Chris Grayling, ha afirmat al matí del dilluns que es troba en converses amb altres aerolínies disposades a contractar aquells empleats que hagin perdut els seus llocs de treball, segons va declarar a la BBC i que recull Reuters.

Grayling va descriure la jornada com un "dia difícil" per als clients de l'aerolínia. "Això és evidentment una cosa que escapa del control del Govern, però estem fent el possible per assegurar que puguin tornar tots".

Noticias relacionadas

contador