ep archivo   edificio de naturgy 20220318140003
NATURGY - Archivo

"El creixement previst per al 2022 és modest", assenyalen sobre Naturgy els analistes de Bankinter, que ajusten lleugerament a l'alça les estimacions i el preu objectiu, fins als 28,1 euros des dels 27,7 euros per acció previs. A més, mantenen la recomanació de venda. Aquestes en són les tres raons.

  • 23,72€
  • -0,92%

La primera són les ràtios exigents de valoració (PER 2025 de 18,5x) i escàs potencial de revaloració (1,6% fins al preu objectiu). La segona raó té a veure amb la liquiditat més baixa després de l'OPA d'IFM, el free-float de 15% enfront del 32% anterior.

Finalment, assenyalen la rendibilitat per dividend inferior al 4,4%. "Hi ha altres opcions al sector amb més potencial de revaloració, més liquiditat i més rendibilitat per dividend al sector", diuen, apuntant, per exemple, a Enagas i REE.

D'altra banda, Bankinter fa referència a la forta pujada en el preu de les commodities (petroli i gas) juntament amb les revisions de tarifes en xarxes a Llatinoamèrica, la nova capacitat en renovables, les millores en eficiència i l'apreciació del peso mexicà i del real brasiler com els factors positius a nivell operatiu. L'impacte negatiu de menors ingressos regulats a Espanya, la finalització del contracte del gasoducte del Magrib, menor factor de càrrega en renovables i els menors marges de comercialització moderen la pujada a l'EBITDA ordinari.

"La pujada s'accelera a nivell de BNA a causa de la congelació de les amortitzacions (després dels ajustaments en valor de determinats actius) i de les despeses financeres (menor deute i menor cost del deute) i menors pèrdues per deteriorament d'actius", diuen. Els resultats han estat en línia amb les estimacions de consens.

L'única guia que ha proporcionat l'equip gestor per al 2022 és que l'EBITDA ordinari se situaria a un nivell, almenys, similar al 2021. Després dels resultats publicats al primer trimestre (EBITDA ordinari +4%), “aquesta guia sembla raonable. L'EBITDA ordinari seguirà avançant, però a nivells més moderats".

"Pel costat positiu esperem un factor de càrrega més gran en renovables, una mica de millora en el marge de comercialització i el manteniment del bon comportament de xarxes a LatAm per a la resta de l'any". D'altra banda, la part internacional del negoci del gas s'enfronta a una comparativa més exigent per a la segona meitat d'any, ja que els preus de les commodities ja van començar a repuntar al segon semestre del 2021.

Noticias relacionadas

contador