ep recursoproductoviscofan
VISCOFAN - Archivo
60,50€
  • -0,90€
  • -1,47%

Viscofan ha estat el pitjor valor de l'IBEX aquest dimecres (-2,5%), un dia en què els experts de Mirabaud han publicat un negatiu informe sobre la companyia. Reinicien la seva cobertura amb 'vendre' i adverteixen que esperen una caiguda del 20% en el seu benefici per acció (BPA) de 2019, amb un retard d'una possible recuperació fins a l'any 2020-2021.

"Ens agraden els fonamentals de Viscofan (lideratge, diversificació, internacionalització...). No obstant això, i malgrat la seva mal performance, la visibilitat en l'evolució de volums i preu és baixa (acrescuda per la incertesa d'ASF), el 'momentum' de resultats no convida a l'optimisme i la valoració és poc atractiva", expliquen aquests analistes.

Reinicien la seva cobertura amb un consell de 'venda' i un preu objectiu de 41 euros. "Una visió més constructiva s'hauria de recolzar en la qualitat del compliment de la guidance, increment de la visibilitat del negoci i entorn (una mica) més benigne en preus", apunten.

Mirabaud explica que el creixement del mercat d'embolcalls s'ha desaccelerat (+1%/+2% actual enfront de la mitjana històrica del +2%/+5%). "Hi ha factors puntuals, com l'impacte en volums de la febre porcina africana (ASF) o certa consolidació de nivells després (molts) d'anys de sòlid creixement, que podrien explicar aquesta desacceleració. No obstant això, també podríem estar davant aspectes (estructurals) associats al menor creixement relatiu de la població en els països emergents, manca de substitució addicional entre tripa i embolcall, maduresa en el grau de sofisticació de l'offering o la creixent competència alimentària (substitució de la proteïna d'origen animal per una altra d'origen vegetal)", apunten aquests analistes.

UNA NOVA ADVERTÈNCIA DE BENEFICIS

La caiguda en volums a Europa i Àsia va ser la principal causa de la revisió a la baixa de la guidance 2019. No obstant això, el compliment d'aquesta guidance implica un EBITDA ajustat durant el segon semestre del 2019 d'entre 98 i 105 milions (enfront dels 95 milions del primer semestre), cosa que no estaria exempt de risc, avisen des de Mirabaud.

Noticias relacionadas

contador