ep archivo   aerogeneradores de la central eolica de la sierra del trigo
EUROPA PRESS/FUNDACIÓN DESCUBRE - Archivo

Diversos milers de persones han sortit al carrer aquest dissabte a Ponferrada (Lleó) després de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) plantejat per l'empresa LM Windpower per acomiadar 393 treballadors.

La mobilització, que ha començat al migdia d'aquest dissabte a la Plaça Lazurtegui amb destinació Plaça de l'Ajuntament, ha finalitzat amb la lectura d'un manifest en contra de l'ERO presentat a la fàbrica de pales per a aerogeneradors que suposa l'acomiadament de gairebé 400 treballadors i el trasllat d'altres 250 a Castelló o a França, segons recull Europa Press.

El president de Comitè d'Empresa, Gabriel Garnelo, ha declarat als mitjans de comunicació que la planta de Ponferrada "és la més rendible" de la companyia danesa.

Ursicinio Sánchez, secretari general de CCOO a Bierzo, ha dit que aquesta decisió de l'empresa seria una "catàstrofe" i "un gran pal" per a El Bierzo, després del que va succeir "amb les mines i les centrals elèctriques". Per això, ha demanat una solució a l'empresa i administracions, i s'ha dirigit a la Junta de Castella i Lleó dient-los que les propostes ofertes siguin mitjançant dades i informes i que evitin "vendre fum".

A més, ha advertit que "per la documentació presentada i analitzada" els representants dels treballadors creuen que "pot haver-hi darrere una deslocalització encoberta".

contador