ep archivo   mark zuckerberg
ODISEA - Archivo

Meta, propietària de Facebook, WhatsApp i Instagram, comunicarà aquesta setmana acomiadaments a milers de treballadors, segons informa The Wall Street Journal, dins de la recent onada de retallades de llocs de treball de tecnologia després del ràpid creixement de la indústria durant la pandèmia.

S'espera que els acomiadaments afectin molts milers de treballadors i està previst que s'anunciïn aquest mateix dimecres, segons han informat persones familiaritzades amb la decisió a WSJ.

Meta comptava, al tancament del setembre, amb més de 87.000 treballadors. Des de l'empresa se'ls ha demanat que cancel·lin els viatges no essencials a partir d'aquesta setmana, expliquen aquestes fonts.

La decisió de Meta es produeix després que Elon Musk hagi acomiadat el 50% de la plantilla de Twitter (a prop de 3.700 treballadors), després d'adquirir la companyia, a través d'un correu electrònic. Hores abans havia ordenat el tancament de la seu per evitar l'accés a les oficines. Els treballadors ja han presentat una demanda contra aquest procés, que consideren que no ha complert dins del termini i en la forma escaient. Alhora, alguns dels anunciants més importants han aturat les seves campanyes publicitàries a la plataforma.

ELS RESULTATS JA ANTICIPEN PROBLEMES

Els darrers resultats de Meta, publicats el 26 d'octubre passat, ja van fer saltar les alarmes. L'empresa es va desplomar més d'un 20% a la borsa després d'anunciar un benefici al tercer trimestre un 52% inferior, fins als 4.395 milions de dòlars. Els ingressos es van situar en 27.714 milions de dòlars, una dada que va millorar els 27.380 milions anticipats pel mercat. No obstant això, respecte al mateix període del 2021, van ser un 4% inferiors (29.010 milions de dòlars).

Mark Zuckerberg, conseller delegat de la companyia, ja havia demanat paciència als inversors en afirmar que els esforços de Meta i el seu desenvolupament del metavers trigarien aproximadament una dècada a enlairar-se completament. I fa setmanes va anunciar, coincidint amb aquesta presentació de resultats, que el proper any l'empresa serà molt selectiva amb els seus objectius.

“El 2023 centrarem les nostres inversions en un petit nombre d'àrees de creixement de gran prioritat. Això significa que alguns equips de treball creixeran significativament, però la majoria es mantindran estables o es reduiran durant el proper any. En conjunt, esperem acabar el 2023 amb la mateixa mida, o fins i tot una organització lleugerament més petita que l'actual”, va declarar.

Noticias relacionadas

contador