Boeing 787 Dreamliner, aircraft, transport, air travel
160,87$
  • -3,46$
  • -2,11%

Les accions de Boeing són aquest dilluns les que més cauen al Dow Jones (-2,2%). Segons la BBC, aquesta companyia i l'Administració Federal d'Aviació (FAA) dels Estats Units han recomanat a les aerolínies que revisin també uns dispositius de les ales dels models 737 Max i 737 NG (que inclou els 737-600, -700, -800 i -900) "que poden resultar defectuosos".

En concret, el problema estaria en els acoblaments de rails dels llistons de bord davanter, una superfície de control aerodinàmic que s'estén des de la part frontal de l'ala. La FAA ha informat que més de 300 aparells tenen peces defectuoses, tot i que, segons Boeing, fins al moment no s'ha assenyalat cap contratemps en vol.

L'administració ha comunicat que aquest error no provocaria la caiguda de l'avió, però sí que podria presentar problemes durant el vol. Mentre que el fabricant explicava que els empleats van descobrir aquest problema divendres, 31 de maig.

Ara han atorgat un termini de 10 dies a les aerolínies perquè revisin i reparin aquests dispositius. Boeing xifra en 20 els avions 737 MAX i 21 dels 737 NG que podrien estar afectats.

La companyia reviu així la crisi que iniciava el març, quan va haver de demanar que suspenguessin temporalment les operacions de tota la seva flota mundial del model 737 MAX després d'uns accidents a Etiòpia i Indonèsia. Aquest mes, es deixava a la borsa de Nova York un 13,3%.

Noticias relacionadas

contador