ep archivo   el ceo de merlin properties ismael clemente interviene en el acto inaugural del
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
10,56€
  • 0,21€
  • 2,03%

Merlin Properties ha ratificat el seu suport i confiança en el Conseller Delegat, Ismael Clemente Orrego, i ha mantingut el seu càrrec com a primer executiu de la Societat, amb les facultats corresponents. Aquesta ha estat la principal conclusió de la reunió del consell d'administració de la socimi celebrat dimecres a la tarda, segons un comunicat emès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A finals de desembre, la continuïtat de Clement es va veure amenaçada per l'interès d'alguns dels membres del consell d'administració de Merlín a cessar-lo del seu càrrec, fet que va iniciar una guerra a la socimi amb alguns accionistes minoritaris. Segons els directius, aquests minoritaris, amb Santander, que compta amb un 22,3% de capital al capdavant, pretendrien exercir el control majoritari de la companyia “furtant a la resta d'accionistes la seva participació en la presa de decisions i estalviant-se així el pagament de la prima corresponent".

Ara, es dona per finalitzada a aquesta situació amb les decisions del consell de Merlin, que ha pactat també reforçar el seu sistema de govern corporatiu, entre elles constituir un Comitè de Planificació i Coordinació, la comesa fonamental del qual és contribuir a la preparació de les sessions de l'òrgan de direcció, enriquint la informació, la documentació o les propostes d'acords que s'hagin de sotmetre a debat. Així mateix, ha pactat per unanimitat proposar a la junta general ordinària d'accionistes d'aquest any la reelecció de tots els consellers externs (dominicals o independents) i consellers executius, el càrrec dels quals venç durant l'any 2022.

En aquest marc, s'ha acordat per unanimitat proposar a la junta general ordinària d'accionistes que tingui lloc aquest any, la reelecció de tots els consellers externs (dominicals o independents) i consellers executius, el càrrec dels quals venç durant l'any 2022. Aquests consellers són: Emilio Novel·la, Ismael Clemente, Maria Lluïsa Jordà, Ana Maria Garcia, Fernando Javier Ortiz, Donald Johnston, Ana Forner, Miguel Ollero i Ignacio Gil-Casares.

El consell d'administració, en el seu compromís que la Societat sigui un referent de bon govern, ha manifestat la seva "decidida" voluntat de continuar aprofundint en l'estudi i l'anàlisi de mesures addicionals de reforç del sistema de govern corporatiu i de millora de la comunicació, que s'aniran informant conforme s'aprovin i posin en funcionament.

Noticias relacionadas

contador