ep el consejero delegado de merlin ismael clemente
IESE

Merlin Properties va celebrar aquest dijous el seu 'Capital Markets Day', en què va plantejar el tancament d'una etapa més intensiva en operacions corporatives -que culmina amb la desinversió a la històrica cartera d'oficines de BBVA, Tree- i el començament d'un període centrat el creixement orgànic i el desenvolupament d'actius propis.

  • 10,50€
  • 0,00%

Tal com recullen els analistes de Renta 4, d'acord amb el pla presentat, Merlin Properties destinarà 942 milions d'euros (596 milions per a Centres de Dades i 346 milions per a Logístic) per al desenvolupament orgànic d'actius durant els propers 5 anys, esperant una rendibilitat sobre cost del 9,8%.

Amb això, la companyia espera obtenir unes rendes brutes derivades d'aquests desenvolupaments de 110 milions d'euros anuals (75 milions de centres de dades i 35 milions de logístic), compensant així els 84 milions que es perdran a curt termini després de la desinversió de la cartera de Tree (es preveu tancar l'operació a finals del primer semestre de l'any). Gràcies a aquesta desinversió, la companyia comptarà amb 970 milions per finançar el creixement o reduir deute.

"Després de la presentació del seu pla de negoci i actualització de xifres, i tenint en compte la desinversió recent de la cartera d'oficines de BBVA, hem revisat les nostres estimacions i actualitzat el nostre preu objectiu fins als 13,10 euros des dels 12,60 euros", explica Javier Díaz, analista de Renta 4. La companyia reitera la seva recomanació de sobreponderar.

"Considerem que, a l'entorn actual, suposa una clara oportunitat d'inversió, ja que, a més del seu lideratge i diversificació al sector immobiliari espanyol, i la seva atractiva rendibilitat per dividend (aproximadament 10% estimat el 2022 incloent-hi el dividend extraordinari derivat de la desinversió de la cartera de Tree), la companyia es veurà beneficiada a curt termini per la conjuntura d'inflació, ja que compta amb clars catalitzadors a mitjà i llarg termini", conclogui Díaz.

Noticias relacionadas

contador